Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ POMOĆ - HRVATA

Bivši dinamovac rastura, napravio je nešto što nije ni jedan drugi Hrvat!

Branko Ivanković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/10
16.05.2019.
u 21:16

Ivanković je tek drugi trener koji je bio prvak Irana tri puta zaredom i jedini hrvatski trener koji je negdje osvojio tri titule u nizu.

Varaždinac Branko Ivanković (65) obranio je naslov prvaka Irana i ispisao novo poglavlje povijesti iranskoga nogometnoga prvenstva! Naime, Ivankovićev Persepolis iz Teherana svladao je u posljednjem kolu Pars Jam Bushehr na gostovanju sa 1:0 pogotkom bivšega dinamovca Marija Budimira i sačuvao prvo mjesto ispred Sepahana koji mu je stalno puhao za vratom. Persepolis je prvenstvo okončao sa 61 bodom, a Sepahan je ostao na 58.

Ivanković si je tako osigurao mjesto u galeriji najvećih stručnjaka koji su vodili iranske klubove. Ovo mu je treća uzastopna titula s Persepolisom, što ovaj klub nikada prije nije ostvario, Ivanković je usto tek drugi trener koji je bio prvak Irana tri puta zaredom i jedini hrvatski trener koji je negdje osvojio tri titule u nizu. Inače, prethodno je već bio prvak s Dinamom (2007.) i kineskim Shandong Lunengom (2010.).

Iransko prvenstvo osvojila je mala hrvatska kolonija; uz Ivankovića u stručnom stožeru su i njegov brat Zlatko, kondicijski trener Marko Stilinović i trener vratara Igor Panadić, a u momčadi su Budimir i vratar Božidar Radošević

>> Pogledajte što je Zvonimir Boban rekao nakon humanitarne utakmice

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije