Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADI KARIJERU

Bivša zvijezda Cedevite seli iz Brooklyna u Detroit u jednoj od prvih NBA razmjena

NBA: Playoffs-Toronto Raptors at Brooklyn Nets
Kim Klement/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.11.2020.
u 19:51

Ova razmjena je prvi potez Troya Weavera, novog glavnog menadžera Detroita, koji je odlučio pomladiti i obnoviti momčad darovitim igračima

Bivši košarkaš zagrebačke Cedevite i 21-godišnji bosansko-hercegovački reprezentativac Džanan Musa u novoj će NBA sezoni igrati za Detroit Pistonse.

Američki ESPN objavio je da su Brooklyn Netsi, klub koji je Musu draftirao u prvom krugu (29. izbor) 2018., odlučio napraviti zamjenu s Detroitom, u kojem će Netsi dobiti 24-godišnjeg braniča Brucea Browna, a Pistonsi će uz Musu od Brooklyna preuzeti i izbor druge runde NBA drafta 2021. koji je momčad iz New Yorka dobila od Toronta.

Ova razmjena je prvi potez Troya Weavera, novog glavnog menadžera Detroita, koji je odlučio pomladiti i obnoviti momčad darovitim igračima.

Musi je ostala još jedna godina početnog NBA ugovora, a nakon sezone 2020./2021. klub ima mogućnost aktivirati i četvrtu godinu ili će Musa postati slobodan igrač.

Mladi bosansko-hercegovački košarkaš je u dvije godine s Netsima sakupio samo 49 nastupa, a na parketu je prosječno bio nešto manje od 11 minuta te za to vrijeme imao prosjek od 4,3 koša, 1,9 skokova i 0,9 asistencija. No, paralelno s igranjem za Brooklyn, Musa je u više navrata bio angažiran i u Long Island Netsima u NBA razvojnoj ligi, gdje je dobivao više od 31 minute po susretu i imao prosjek od 19,5 koševa, 8,2 skoka i 3,1 asistencije.

Za razliku od Muse, Brown je u dvije sezone s Pistonsima 99 puta bio član startne postave, a u 132 nastupa prosječno je igrao nešto više od 23 minute postižući 6,3 koša uz 3,5 skoka i 2,4 asistencije. U Netsima bi trebao biti član stalne rotacije na vanjskim pozicijama.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
linkser2
17:20 17.11.2020.

da zvijeda cedevite, hehe.. ni njemu nije jasno šta radi tamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije