Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo se priprema

Bišćan nakon treninga: 'Kroz dva derbija s Hajdukom saznat ćemo u kakvoj smo formi za Ligu prvaka'

Zagreb: Nogometaši Dinama odradili prvi trening u sklopu priprema za nadolazeću sezonu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
19.06.2023.
u 17:00

Dinamo je u ponedjeljak odradio prvi trening priprema za nadolazeću sezonu. Momčad je i dalje nepotpuna jer se nekoliko igrača još treba vratiti iz reprezentacija, no najnovije pojačanje Maxime Bernauer već je zaigrao s momčadi

Počele su pripreme Dinama za novu sezonu. Igor Bišćan je u ponedjeljak okupio 21 igrača na prvoj prozivci i odradio prvi trening. Nedostaje još nekoliko igrača. Mahir Emreli dolazi 25. lipnja, a 29. se momčadi priključuju i Stefan Ristovski, Luka Menalo, Josip Šutalo, Luka Ivanušec, Dominik Livaković, Sadegh Moharrami te Bruno Petković.

Ovisno o rezultatima U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu bit će poznat i datum priključivanja Marka Bulata, Martina Baturine te Maura Perkovića. Prva utakmica igra se u srijedu protiv Ukrajine. Ovaj će tjedan Dinamo provesti u Zagrebu, a potom odlaze u Sloveniju gdje igraju tri prijateljske utakmice.

GALERIJA Ovako je Dinamo proslavio naslov prvaka, na Maksimiru se skupilo 16.000 gledatelja

Zagreb: Nogometaši Dinama odradili prvi trening u sklopu priprema za nadolazeću sezonu
1/9

Prije odlaska, u subotu, gostuju u Dugom Selu na proslavi sto godina trećeligaškoga kluba. Idućeg ponedjeljka zaputit će se u Brdo kraj Kranja. U Sloveniji će ostati do 7. srpnja i igrati s Koprom, CSKA Sofijom 1948 te još jednim klubom koji tek treba biti potvrđen.

Nakon prvog treninga na stanje se osvrnuo Igor Bišćan. "Drugo mjesto u Ligi nacija je veliki uspjeh hrvatske reprezentacije. Malo je nedostajalo da sve bude idealno, ali mislim da možemo biti jako zadovoljni, osobito mi u Dinamu jer smo imali četiri igrača na završnici i dečki su konkretnim doprinosom pomogli u ostvarivanju tog rezultata. Nije to slučajno", rekao je Bišćan pa nastavio o pripremama:

VEZANI ČLANCI:

"Pripreme su specifične. Nije riječ o klasičnih šest ili sedam tjedana. Toliko vremena nemamo. Neki igrači će nam se kasnije priključiti i izgledat ćemo bitno drukčije na kraju priprema. Nema tu prevelike filozofije. Bit će napornog rada, bit će utakmica i moramo biti u optimalnom stanju kad krene sezona."

Osvrnuo se na igrače koji dolaze, ali i eventualne odlaske. "Teško je predvidjeti tko će otići i tko će ostati. Što se tiče Maximea Bernauera, trebat će par dana da se on adaptira na nas i mi na njega. Mala barijera je jezik, ali dečki su jako otvoreni prema njemu i neće biti problema. Moramo izvući najbolje iz njega i vjerujem da će onda biti najbolji za nas", kazao je trener.

Domaća će sezona započeti neobično žustrim tempom. Dinamo će dva puta igrati protiv Hajduka. Najprije 15. srpnja u Superkupu, a samo tjedan nakon toga u 1. kolu HNL-a. Tri dana poslije igraju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Raspored je prokomentirao i Bišćan.

VEZANI ČLANCI:

"U neku ruku nije loše da otvaramo sezonu s dva derbija s Hajdukom. Puno ćemo u tim utakmicama saznati o tome u kakvoj smo formi što je bitno uoči onih vrlo važnih utakmica u kvalifikacijama za Ligu prvaka. S te strane ćemo sigurno moći dobiti konkretniju sliku u našim trenutačnim mogućnostima. Što se ždrijeba tiče, ima nekih koje bi bilo dobro izbjeći, ali mi smo među najboljima u tom ždrijebu i nas nitko ne želi izvući. Mi ćemo se koncentrirati na sebe u najvećoj mjeri, a kad saznamo s kime igramo ćemo se za njih i pripremiti", zaključio je Bišćan.

Konačno je i Fran Topić potpisao profesionalni ugovor s Dinamom te tako potvrdio svoj ostanak na Maksimiru. Tijekom izvrsne sezone u kojoj je za juniore plavih u domaćoj ligi i Ligi prvaka mladih zabio 21 gol, priključen je seniorima.  Debitirao je kao član prve postave na Poljudu. Po osvajanju naslova prvaka sa seniorima, vratio se među juniore i dao svoj doprinos osiguravanju titule u posljednjem kolu protiv Osijeka.

GALERIJA Ovako su mladi Dinamovci proslavili titulu juniorskih prvaka

Zagreb: Nogometaši Dinama odradili prvi trening u sklopu priprema za nadolazeću sezonu
1/57

Upravo je Osijek, pobjedom nad Hajdukom dao priliku Dinamu da osvoji titulu u posljednjem kolu, no Dinamo je trebao pobjedu. Tom prilikom Topić je zabio dva gola i tako doprinio konačnom rezultatu 4:1 i doveo juniore Dinama do pobjede. 

VIDEO Zlatko Dalić posebno pohvalio jednog vatrenog: 'Odigrao je sjajno kao i svi drugi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije