Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rak-rana i sramota

Barišić opisao 'novi Maksimir'. Slažete li se s idejom uprave kluba?

Mirko Barišić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
18.01.2019.
u 13:50

Rekonstrukcija bi trajala tri do četiri godine

Predsjednik Dinama Mirko Barišić gostovao je ispred kamera Hrvatske nogometne televizije. Govorio je o mnogim temama, ali je najveći interes izazvao rečenicama koje su se odnosile na dugogodišnji problem sa stadionom.

– Stadion je rak-rana Dinama. Do trenutka dok Dinamo nije rekao da će sam financirati stadion, nisu postojale apsolutno nikakve šanse da se izgradi. A mi smo se na taj potez odlučili zato što to dugujemo našim navijačima, prijateljima Dinama. Dinamo je vjerojatno jedini klub u Ligi prvaka i Europskoj ligi koji nema na stadionu nijedno natkriveno mjesto. I to je sramota – kazao je predsjednik modrih i nastavio na temu: 

– Stadion ne možemo graditi bez suradnje s Gradom, prvi kontakti odrađeni su vrlo uspješno, a postoje dvije mogućnosti. Jedna je da nam Grad ponudi novu lokaciju i selidbu iz Maksimira, a druga je da ostanemo gdje jesmo i da se upustimo u renovaciju.

Činjenica je da gotovo sto posto navijača želi da ostanemo u Maksimiru i mi sada činimo sve da vidimo što se tu može – otkrio je čemu je klub daleko skloniji i objasnio kakve korake poduzima:

– Prema našim analizama, obnova bi trajala tri do četiri godine. Najprije bi se natkrila zapadna tribina i uredio zapad dolje. Na sjevernoj tribini spustio bi se zid, a istočna tribina također bi se natkrila. Doduše, pitanje je struke bi li istočnu tribinu najprije rušili ili postoji mogućnost da se i bez rušenja riješi problem statike i vibracija.

– Riječ je o velikom naporu, ali odlučno idemo u to. Ne znam tko nas može spriječiti. Radit ćemo stadion svojim novcima i ne bi bilo korektno da nam itko radi probleme – dovršio je na tu temu predsjednik Dinama.

>>> Dinamo je najavio nov i moderan europski stadion

Komentara 20

Avatar petrolio
petrolio
14:59 18.01.2019.

prvo i osnovno je napraviti vizualno prihvatljivo idejno rješenje jer sadašnje tribine su totalno, ali totalno neusklađene jedne s drugima i izgledaju psihodelično....pa ili treba jedne povisiti ili druge sniziti jer to nema veze jedno s drugim! tek nakon togaa treba krenuti u realizaciju i stvaranje normalnih uvjeta za gledatelje jer natkrivati i šminkati ovakve tribine bila bi točka na "i" svih dosadašnjih promašaja!

MA
Marsijanac
15:23 18.01.2019.

Totalna glupost. Mora se graditi novi natkriven NOGOMETNI ( bez atletske staze) stadion za 50,000 sa pomicnim krovom. Maksimirske tribine treba djelomicno porusiti i dat na upotrebu nekom drugom klubu.

FR
freeshooter
17:55 18.01.2019.

Više puta sam napisao, ponovit ću, ta građevina je toliko van standarda, da je jedina opcija sve srušiti. Nadam se da neće biti srljanja i novih gluposti, jer je nemoguće napraviti nešto novo, lijepo i suvislo, a da se sačuva sjeverna tribina, to je 10-12.000 mjesta, visine predviđene za stadion od 60.000, još spustiti, nemoguće uklopiti, pa kako bi isto bilo skorom pola kapaciteta stadionu od 35.000, na što bi to ličilo, gluposti, a k tome još druge tribine u stanju raspadanja, da bi se time možda spasio Bandić, Novosel, Horvatinčić, nema tu spasa, mlijeko je proliveno, ako netko treba odgovarati neka odgovara, jedino sve srušiti, ili napraviti prema Sveticama odvojeni i potpuni novi, a sjevernu tribinu ostaviti kao uličnu građevinu, za neku drugu namjeru. Ali po meni, sve srušiti, i to je najjeftinija opcija, te iznova sve izgraditi, da bi bio optimalan, i organizacijski i sa svim sadržajima, te i oblikovno lijepo rješenje, stadion bi morao biti cca 35.000 mjesta, nikako ispod 30.000, jer se time postiže određeni i primjereni nivo arihitekture i oblikovanja, te popune sa pratećim sadržajima, tu trebaju biti restorani, fan shopovi, podzemna garaža i sl, mjesta gdje će ljudi doći prije i ostati poslije utakmice, te i ugodno potrošiti novac. Jednom se mora naučiti i presjeći, od starog, da ne kažem drugi izraz, nemožeš dobiti novo i lijepo. No prvo javni i transparentni arhitektonski natječaj za idealno i optimalno rješenje, izenadit ćete se kako ćemo dobiti izvrsne projekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije