Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI s Francuzima (18 sati)

Balić protiv Karabatića u još jednoj povijesnoj utakmici

\'Croatia\'s head coach Slavko Goluza instructs players during game against Spain at their Men\'s European Handball Championship main round match in Novi Sad January 22, 2012.                       RE
Reuters
24.01.2012.
u 08:41

Ivano malo igra, a Nikola ima očajan učinak na ovom prvenstvu.

Utakmice između rukometaša Hrvatske i Francuske već su postale povijesne. Uvijek su to bile utakmice koje su nešto značile, u kojima se odlučivalo o sudbini jednih ili drugih. A sve je počelo 2007. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj gdje su nas Francuzi pobijedili u četvrtfinalu i izbacili iz igre za odličja.

Bili su bolji od nas i u finalu posljednjeg europskog i svjetskog prvenstva. Jedina dva puta mi smo bili bolji 2005. i 2008. godine kada smo izbacili Francusku u polufinalu SP-a i EP-a. Uvijek su to bili i dvoboji Ivana Balića i Nikole Karabatića, najvećih zvijezda dviju reprezentacija. Još su svježe slike iz Zagreba kada su nasrnuli jedan na drugoga i kada je zamalo došlo i do fizičkog obračuna. 

– Sve je to bilo u žaru borbe. Brzo smo to zaboravili nakon utakmice. Kao da se nikad nije ni dogodilo – kaže Nikola Karabatić.

Ivano je bio nešto ljući. 
– Kako ne bih bio kada je Nikola baš podmuklo udarao. Razumijem da mora biti prekršaja, ali on baš udara – istaknuo je Balić.

No prvi put ta dvojica igrača nisu na nekom velikom natjecanju u glavnim ulogama u svojim reprezentacijama. Ivano malo igra, a Karabatić ima očajnu statistiku. I dok je Ivano ono malo što je igrao, izuzev u posljednjoj utakmici protiv Španjolske, odigrao i više nego solidno pa i vrlo dobro, Karabatić zasad igra neprepoznatljivo.

Šut mu je za zatvor, a u četiri utakmice izgubio je toliko puta loptu koliko je vjerojatno nije izgubio na posljednja tri velika natjecanja zajedno, na kojima je Francuska osvojila dva svjetska i jedno europsko zlato. Čak je i u obrani slab, što je možda i najveće iznenađenje. I jedan i drugi tek su bili dobri u asistencijama. Za obojicu će današnje utakmice biti iskupljenje, trenutak istine. Jedna od ove dvije reprezentacije danas će se  oprostiti od polufinala. 

– Sigurno će biti prisutna želja i kod jednog i kod drugog da pokažu svu raskoš svog talenta. Nesumnjivo je da su oba igrača vrhunska klasa svjetskog rukometa. Događaju se slabi dani, kada vam ne ide. Kod Karabatića to traje cijeli ovaj turnir, dok je Ivano bio slab samo u utakmici protiv Španjolske. Znam samo da će gledatelji u Novom Sadu svjedočiti novom velikom srazu dviju rukometnih reprezentacija koje su obilježile posljednjih deset godina – rekao je Sead Hasanefendić, bivši trener njemačkog Gummersbacha.

Balić protiv Karabatića danas 11. put. Uspješniji je po broju pobjeda francuski reprezentativac (6:4). Zanimljivo je da su u dosadašnjih deset utakmica postigli približno isti broj pogodaka – Ivano 42, Karabatić 46. Po broju medalja su jednaki. Svaki ih je osvojio po sedam. Je li vrijeme da u ovoj statističkoj koloni rukometni Mozart Balić nakon ovog natjecanja preuzme primat? Odgovor ćemo doznati danas oko 20 sati...

Komentara 40

SD
stevan-d
08:51 24.01.2012.

Ivano legendo.Zelim ti sve najbolje ,zdravlje i srecu u daljem radu.I jednom ako bog da da budes trener reprezentacije SRBIJE:

MI
micozg
08:57 24.01.2012.

trebamo pojačati obranu,staviti ljude koji su sposobni,zdravi i moćni VORI-MUSA-GOJUN to bi bila idealna logična i odlična obrana

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
12:09 24.01.2012.

moja povijesna utakmica je da kćer uspijem financirati na studiju u zagrebu i da svaki mjesec pokrijem režije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije