Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arpad Šterbik:

Želio sam vidjeti jesu 
li suci budni i prate li igru

Arpad Šterbik
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.04.2016.
u 09:30

'Nevjerojatno kako dva delegata nisu na vrijeme vidjela tu pogrešku. A u trenutku kada se to dogodilo, Vardar je kretao u napad koji je završio pogotkom za možda ključnih 25:23 u završnici utakmice.'

Već nakon polufinalnih susreta, a uoči današnjeg finala i susreta za treće mjesto, možemo slobodno napisati da je ovo do sada najbolje organiziran završni turnir rukometne SEHA Gazprom lige. Varaždin je bio pun pogodak. Arena je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a bit će tako i danas. Oko 160 akreditiranih novinara osjećalo se kao da se nalaze na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu, a ne na finalu jedne regionalne lige. Siniša Ostojić, direktor lige, i njegovi najbliži suradnici, Tomica Mađerčić, Igor Požeg i Simona Margetić, napravili su golem posao.

– Dva posljednja dana spavala sam ukupno dva sata. Ali vrijedilo je kada vidim brojna zadovoljna lica – rekla je Simona Margetić.

Sjajan dojam nije pokvarila ni pogreška zapisničkog stola koji je previdio da je Vardar u jednom trenutku imao dva vratara u polju, Arpada Šterbika i Matjaža Brumena s markerom.

– Ostao sam malo duže na parketu jer sam želio vidjeti jesu li suci budni i prate li sve pomno – našalio se Šterbik.

Španjolski reprezentativni vratar, u trenutku kada je izlazio s parketa kako bi ušao igrač s markerom, malo je usporio hod i dogodila se pogreška.

– Nevjerojatno kako dva delegata nisu na vrijeme vidjela tu pogrešku. A u trenutku kada se to dogodilo, Vardar je kretao u napad koji je završio pogotkom za možda ključnih 25:23 u završnici utakmice – rekao je Ivan Stevanović, vratar PPD Zagreba.

Čudno kako nije reagirala ni Zagrebova klupa.

– Utakmica je bila napeta i nitko nije obraćao pažnju na ono što je trebao biti posao jednog od dva delegata. Da smo dobili loptu, imali bismo priliku ne izgubiti. Imali bismo dva igrača više i pogodak zaostatka – istaknuo je Stevanović.

No, dan nakon polufinalnih utakmica nije bilo nikakve ljutnje. Vardar je na kraju krajeva pobijedio, a Stevanović će još dugo žaliti za onom loptom koja mu je čudesno prošla ispod noge. Bio je to posljednji, 26. pogodak Vardara za konačnu pobjedu (26:24).

– Kada kažem da smo mi s PPD Zagrebom trebali igrati današnje finale, ne bih puno pogriješio. I mi i oni imali smo veliku priliku. Mi možda i veću jer smo vodili s 12:6, i s 20:18 samo nekoliko minuta prije kraja – rekao je Ivan Pešić, vratar Meškova koji će danas od 16.30 sati (Arenasport 1) igrati za treće mjesto protiv PPD Zagreba.

Veselin Vujović je nakon utakmice protiv Vardara sjeo u automobil i odjurio u Brežice gdje je imao trening sa slovenskom reprezentacijom. Vratit će se na vrijeme da danas vodi “plinare”.

Vardar i Veszprem od 19 sati kreću u bitku za osvajanje SEHA Gazprom lige.

Vardar juri treći, a Veszprem drugi naslov. Zanimljivo, bit će to nadmetanje dvaju španjolskih trenera, Sabatea (Veszprem) i Gonzalesa (Vardar), a ovaj finale bit će im dobra uvertira uoči četvrtfinala Lige prvaka gdje također igraju međusobno.

>> Vujović: Nisam sretan zbog poraza, ali sam kao trener napravio puno

Komentara 1

K0
KONJINA4.0
11:50 03.04.2016.

A joj, da je baba dida, imala bi mud_a. Nikada mi neće biti jasne izjave, nakon sportskih događaja, u kojima se sportaši i treneri čude i izjavljuju stvari kao: "trebalo je biti, morali smo, nisu vidjeli, da je baba zabila, da je dida dobio karton... itd"... Eb'0 te, pa sport je u pitanju, nikad ništa neće ići po "špagi" i uvijek se događaju neka sran_a.. Tko se na to ne može priviknuti, bolje da šuti. Ako si izgubio, prihvati poraz i ajmo dalje, ako si pak pobijedio, odlično, ajmo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije