Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE NAZOR

Nisam PlayStation trener, ova igra je zasluga igrača

Ante Nazor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
02.11.2015.
u 10:25

'Hvala sjajnim navijačima koji su uz nas bili i u Zagrebu, protiv Cedevite. Pobijedili smo tada euroligaša, a evo sada i Olimpiju koja igra Eurokup, što govori da smo na pravom putu.'

Situacija na ljestvici ABA lige vidljivo se mijenja iz kola u kolo pa se već s dvije uzastopne pobjede krvna slika neke momčad može znatno popraviti. Još samo prije tri kola Zadar je bio fenjeraš sa skorom 1-4, a onda su uslijedile pobjede nad Tajfunom, Cedevitom i Olimpijom pa se sastav trenera Ante Nazora usidrio u zlatnoj sredini.

Izjednačena konkurencija

Nakon 67:56, izborenih u Višnjiku, strateg Zadrana nije skrivao zadovoljstvo:

– Hvala sjajnim navijačima koji su uz nas bili i u Zagrebu, protiv Cedevite. Pobijedili smo tada euroligaša, a evo sada i Olimpiju koja igra Eurokup, što govori da smo na pravom putu. Vjerujem u ovu momčad i držim da možemo pokazati još bolje igre jer prostora za napredak još imamo.

I dok je tjedan prije Nazor u Zagrebu izborio svoju osmu trenersku pobjedu protiv Cedevite, ovo mu je bila prva nad zmajčekima nakon četiri uzastopna poraza.

– Ja nisam trener koji igra playstation na terenu, već je to zasluga mojih igrača. Ja sam tu samo da ih usmjerim.

Njegov kolega s klupe Ljubljančana Gašper Potočnik ustvrdio je da je ovosezonska konkurencija prilično izjednačena, o čemu govori i činjenica da nakon osam kola nema momčadi bez poraza, ali ni sastava s manje od dvije pobjede. Uostalom, upravo je Olimpija priredila dva ponajveća iznenađenja. Najprije je izgubila kod kuće od Sutjeske, a onda je u gostima pobijedila euroligaša Crvenu zvezdu.

– Vezali smo lijepu seriju od tri pobjede i ja se ne sjećam kada smo posljednji put djelovali ovako sigurno. Puno je lakše sada baciti pogled na ljestvicu, a ja se nekako nadam da ovu seriju možemo i produljiti – istaknuo je Marko Ramljak (8 koševa, 7 skokova) koji je s bratom Ivanom (7 koševa, 3 napadačka skoka) bio jedan od oslonaca četvrte ovosezonske pobjede Zadrana.

Bili su to i američki branič Glenn Cosey (16 koševa, 6 skokova), ali i centar Filip Kraljević (8 koševa, 4 skoka za 30 minuta) koji je protiv Cedevite, u posljednjoj četvrtini, osjetio aritmiju srca pa je završio na bolničkom pregledu.

Opasna situacija

– S Kraljevićem je situacija bila više neugodna nego opasna. Pretrage su pokazale da je sve u redu – objasnio je Nazor.

>> Cedevita se pobjedom pridružila Zadru i Ciboni u uspješnom kolu

Komentara 2

ZE
zeczec
06:18 03.11.2015.

drazen petrovic je rekao ''Za mladog igrača nema ništa opasnije od sjedenja na klupi. Uvijek sam provodio daleko više vremena u igri nego na klupi. To je sretna strana moje karijere. Nikakav trening ne može nadomjestiti ono što se stekne stalnim igranjem.'' sta bi on danas sa hrvatskim trenerima? lovre basic, lovro mazalin, nik slavica, ivica zubac, marineli. hrvatski biseri koji nestaju.

SV
svitilnik
19:24 03.11.2015.

Ma kakva prokleta ABA liga. Ma zamislite tu bezobraština u nekima hrvatskima klubovima. Nakon svega oni bi se igrali Jugoslavije. Ta liga uništava sve dobro u hrvatskoj košarci a neki ljudi u Hrvatskoj to svjesno čine. To sve treba prognati iz hrvatskoga sporta. Hrvatska ima svoju A1 ili 1. hrvatsku ligu i svi hrvatski klubovi je moraju igrati od prvoga kola. Ako neće treba ih izbaciti iz Hrvatskoga košarkaškoga saveza i naravno kazniti za sve zlo što su učinili hrvatskoj košarci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije