Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donosi tjednik max!

Ana Konjuh se tetovirala za sreću u 2016. godini

Ana Konjuh
Foto: Press Association/Pixsell
24.12.2015.
u 20:30

Voljela bih nastupiti u Bolu, ali ako ne budem mogla doći, to znači da sam u drugom dijelu Roland Garrosa, što je još bolje

Iako još nije "odradila" niti jednu sezonu bez ozljeda (lani je imala operaciju lakta desne ruke, ove godine probleme s leđima), zagrebačka Dubrovčanka Ana Konjuh na solidnom je 82. mjestu liste tenisačica. Drugu godinu zaredom završava u Top 100, a s nepunih 18 godina najmlađa je igračica u Top 230. Mlađa od nje je Amerikanka Catherine Bellis, ali ona je na 231. mjestu. Ana je šesta među igračicama do 21 godine i 36. u konkurenciji do 25. Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max.

Cilj ulazak u top 30

Problemi s leđima su iza nje.

– Radilo se o rupturi mišića, očito sam se malo preforsirala, a trebala bih se više čuvati. Kako sam ja još i brzopleta, pa sam počela trenirati prije nego sam trebala, situacija se pogoršala – objasnila je.

Kad počinjete s nastupima?

– Počinjem na Australian Openu, ništa prije toga.

Kakva su očekivanja u 2016.?

– Prvo da ostanem zdrava. A što se tiče plasmana na WTA listi, ulazak među 30 najboljih.

U Nottinghamu ste osvojili i svoj WTA prvijenac, hoće li ih u 2016. biti još?

– Trava je moja najdraža podloga i već sada se veselim tom dijelu sezone. Još ne znam hoću li u Nottinghamu braniti naslov, ali svakako bih u 2016. željela osvojiti još koji naslov.

Na koje ćete se turnire usredotočiti i dati im prednost?

– Svi Grand Slam turniri naravno. Ali vesele me i nastupi na manjim turnirima.

Sad ste dobili i mogućnost da nastupite u Bolu?

– Nadam se da ću nastupiti, a ako ne, znači da sam u drugom tjednu Roland Garrosa, što je još bolje. Nisam imala priliku igrati pred domaćom publikom, na WTA razini, a voljela bih.

Iako je Ana, koja će 27. prosinca tek postati punoljetna, najbolja među tenisačicama do 18 godina, niti naše 19-godišnjakinje Donna Vekić i Jana Fett ne stoje loše. I njih dvije su među 11 najboljih tinejdžerica na svijetu (Konjuh 3., Vekić 7., Fett 11.), što zorno pokazuje potencijal ženske reprezentacije. Tu je i još uvijek mlada Petra Martić (24), koja bi na neki način trebala biti kapetanica našeg tima.

Olimpijske igre velik izazov

Pitamo Anu je li došao trenutak da hrvatska Fed kup vrsta izađe iz ovog "bunara" kakvim se čini Prva skupina Euro-afričke zone.

– Joj, ja se nadam da ćemo se konačno izvući.

Olimpijske igre su vam također vjerojatno veliki izazov?

– Trebala bih biti u top 60 da bih nastupila, ali to mi je svakako jedan od ciljeva u 2016.

U vašoj biografiji na stranici WTA Toura piše da ste od roditelja dobili dopuštenje za tetovažu nakon osvojenog juniorskog Australian Opena 2013.?

– Bila sam maloljetna, pa sam trebala dopuštenje roditelja. Tata nije bio za to, ali prije toga smo se okladili da će mi to dopustiti ako osvojim Australiju. I jesam.

A ako za svaki osvojeni turnir dođe po jedna tetovaža?

– A ne, možda dodam još pokoju sitnu tetovažu.

Njezina zasad jedina tetovaža iznad lijevog je zapešća i glasi "Faith" (vjera). U Boga i u – sebe.

>> Nakon 13 godina stanke: Hrvatska ponovno ima WTA turnir

Komentara 3

IV
ivanjoksimovic
09:06 25.12.2015.

Tenis i tetovaze? Pobrkala je loncice.

HH
helgin@hogar
07:52 25.12.2015.

juhuuuuhuhuhuuuuu! sad mogu i umrijet kad znam da se tetovirala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije