Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan početak

Alcaraz poražen već u prvom kolu Astane, izbacio ga lošiji od kvalifikanta

US Open - Carlos Alcaraz Wins The Final
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
04.10.2022.
u 13:32

Goffinu je to čak treća pobjeda nad svjetskim brojem jedan, prije Alcaraza pobjeđivao je dva puta i Rafaela Nadala, 2017. i 2019. godine

Šokantan početak imao je ATP 500 turnir tenisača u kazahstanskom gradu Astani. Španjolac Carlos Alcaraz, prvi tenisač svijeta i prvi nositelj, doživio je neočekivani poraz u prvom kolu i to od Belgijca Davida Goffina sa 5:7, 3:6, nakon nešto više od sat i pol igre.

Goffin je 66. tenisač svijeta, ali je u Astani u glavni turnir ušao kao sretni gubitnik (u završnom kvalifikacijskom krugu izgubio je od Talijana Nardija), dakle po statusu čak i lošiji od kvalifikanta. Mladom Španjolcu to je drugi poraz od osvajanja US Opena, odnosno prvi nakon poraza u Davisovu kupu od Auger-Aliassimea.

Goffin je na taj način ujedno uzvratio Alcarazu za lanjski poraz u Melbourneu, kada je bilo 6:3, 6:3 za Alcaraza.

Belgijčeva pobjeda ipak  i nije tako velika senzacija ako se zna da je nekad bio sedmi tenisač svijeta (u studenome 2017.). Njemu je to čak treća pobjeda nad svjetskim brojem jedan, prije Alcaraza pobjeđivao je dva puta i Rafaela Nadala, 2017. i 2019. godine.

Suparnik u drugom kolu bit će mu Francuz Mannarino koji je izbacio Švicarca Wawrinku.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:24 06.10.2022.

Toliko hvalospjeva o tom Alkarazu,a on vec u prvom klolu izgubi,na tako vaznom turniru,i on ce biti bolji od Federa,Djokovica,Nadala,on nikad nece ni naseg Cilica dostignuti u pobjedama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije