Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIM ROTH

Veliko iznenađenje: U Sarajevo stiže i Tarantinov ljubimac!

Tim Roth
Foto: Promo
20.08.2019.
u 07:30

Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji koja će se održati večeras u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Roth će prethodno prošetati Crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a  u 18:00, održat će Masterclass u kinu Meeting Point.

Britanski glumac Tim Roth primiti će nagradu Počasno Srce Sarajeva za svoj izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Čini se kako su organizatori SFF-a tu vijest čuvali u tajnosti, budući da za nju saznalo tek sinoć. 

Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji koja će se održati večeras u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Roth će prethodno prošetati Crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a  u 18:00, održat će Masterclass u kinu Meeting Point.

Tim Roth je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Angelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima Quentina Tarantina "Psi iz rezervoara" i "Pakleni šund", koji je osvojio nagrade Zlatni globus i Oscar za najbolji originalni scenarij. Zbog njegove uloge u filmu "Rob Roy" slavljen je kao jedan od najboljih filmskih negativaca u povijesti, a ona mu je donijela i nominacije za nagrade Zlatni globus i Oscar za najboljeg sporednog glumca.

Gledali smo ga i u Tarantinovoj "Mrskoj osmorci", te seriji "Laži me", a trenutačno igra u trećoj sezoni serije "Metalna zvijezda". 

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
08:12 20.08.2019.

Veliki glumac kojeg su,nezasluženo,zaobišle najveće nagrade.Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije