Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Sarajevo Film Festival 2019

Veliko iznenađenje: U Sarajevo stiže i Tarantinov ljubimac!

Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji koja će se održati večeras u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Roth će prethodno prošetati Crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a  u 18:00, održat će Masterclass u kinu Meeting Point.
20. kolovoza 2019. u 07:30 1 komentara 901 prikaza
Tim Roth
Foto: Promo

Britanski glumac Tim Roth primiti će nagradu Počasno Srce Sarajeva za svoj izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Čini se kako su organizatori SFF-a tu vijest čuvali u tajnosti, budući da za nju saznalo tek sinoć. 

Pjer Žalica PJER ŽALICA Poznati redatelj snima film koji aludira na raspad bivše države

Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji koja će se održati večeras u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen. Roth će prethodno prošetati Crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a  u 18:00, održat će Masterclass u kinu Meeting Point.

Tim Roth je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Angelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima Quentina Tarantina "Psi iz rezervoara" i "Pakleni šund", koji je osvojio nagrade Zlatni globus i Oscar za najbolji originalni scenarij. Zbog njegove uloge u filmu "Rob Roy" slavljen je kao jedan od najboljih filmskih negativaca u povijesti, a ona mu je donijela i nominacije za nagrade Zlatni globus i Oscar za najboljeg sporednog glumca.

Alejandro González Iñárritu 'U Marakešu sam angažirao veterinara da pravilno zavije ranu Cate Blanchett'

Gledali smo ga i u Tarantinovoj "Mrskoj osmorci", te seriji "Laži me", a trenutačno igra u trećoj sezoni serije "Metalna zvijezda". 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • prajdali100:

    Veliki glumac kojeg su,nezasluženo,zaobišle najveće nagrade.Šteta.