Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Areta Ćurković uoči premijere "Majstora"

U glumi mi je debljina blagoslov, ali zdravlje zahtijeva da smršavim

Majstori
Foto: Promo
1/3
22.02.2014.
u 15:32

Đakovčanka ruši tabue da uspijevaju samo ljepotice, a suprug joj kaže: “Ja ću u mirovinu, a ti ganjaj karijeru!”

Javnost je osvojila ulogom tragične debeljuce Olge koja ljubav traži čak i od svojeg ljubimca, prasca Bubija u filmu Dalibora Matanića “Kino Lika”. Od tada Areta Ćurković ne prestaje raditi, a sada će nas šarmirati i u komediji “Majstori” koja 13. ožujka stiže u domaća kina. Redatelj je opet Matanić, a Areta na to da je sada već njegova muza sa smiješkom odmahuje i kaže:

Nisam ničija muza

– Ma mi u Hrvatskoj nemamo privilegij biti nečijom muzom. Dalibor voli ženske likove i drži do njih te cijenim što bira glumce po ulozi, a ne po tome “s kim je dobar”. Užasno mi je simpatičan film, smijala sam se do suza gledajući ga. Glumim Keku koja, iako nesretna u braku s Bajom, nije tragičan lik, ima neki optimizam, a predmet je požude i majstora Ilije i galeba Luje – kaže Areta i vraća se pet godina unatrag na “Kino Liku” i ulogu Olge te scenu koja je tada podijelila javnost, a u kojoj se naga valja po blatu u svinjcu.

– Ta će scena ostati predmet razgovora i za deset godina jer taj film je pomaknuo granice filmaša u Hrvatskoj. Oprezna sam kod izjava u vezi s tom scenom jer, ako kažem da mi je ona bila izazov, ne želim ispasti luđakinja, ali u smislu glume zaista je bila. Moje je tijelo moj instrument i, ako je u tom trenutku nužno iskoristiti ga tako, to je to.

O svojoj korpulentnosti Areta govori bez zadrške i razbija uvjerenje da na filmu mogu uspjeti samo mršave i iznimno seksepilne glumice.

– Strahovala sam da ću upasti u kliše, da me stalno ne povezuju samo sa Slavonijom i kulenom. Rekla sam jednoj kolegici: “Bože, pa svugdje moram nešto jesti...” A ona je odgovorila: “Što ćeš, pa ja stalno glumim prostitutke.” Dakle, svi smo ipak svrstani u neke ladice – kaže simpatična Areta i dodaje:

Imala sam strah od klišea

– Što se tiče debljine, pa po ulici hodaju i debeli i mršavi ljudi pa i za film moraju postojati različiti glumci. Kada bi svi bili klonirani, to ne bi bilo normalno. U tom smislu debljina mi je u glumi blagoslov. Ne bih mogla raditi da nisam prihvatila sebe. Ipak stalno pokušavam smršavjeti, ali ne zbog nezadovoljstva, već zbog zdravlja!

Rođena Đakovčanka nikada nije pokušala upisati Akademiju dramskih umjetnosti.

Poslije završene Pedagoške akademije došla je na audiciju Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, dobila probni ugovor na šest mjeseci i ostala dvadeset godina, a tamo je i danas. Ime je dobila po Arethi Franklin koju je obožavala njena mama, a iako joj kažu da ima divan glas, pjeva samo u predstavama.

– Ne pjevam kod kuće, ali zato moj desetogodišnji sin Luka i po sat vremena zna pjevati pod tušem! Sin i suprug su mi podrška u svemu. Muž mi je od rata u vojsci i ove će godine po zakonu u 39. godini u mirovinu! On vam je super, rekao je: “Ja ću sada doma kuhati, a ti ganjaj karijeru!” Dolazimo na premijeru “Majstora”, a sin jedva čeka gledati film – smije se Areta koja će neposredno prije premijere proslaviti 41. rođendan.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije