Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate Kid

Ralph Macchio: Zbog dječačkog lica nisu mi davali ozbiljne uloge

Ralph Macchi (1)
Foto: vl
1/3
23.11.2012.
u 21:01

Kad je snimio “Karate Kid”, glumac nevjerojatno mladolikog izgleda imao je već 23 godine

Ima li djevojčice koja nije bila zaljubljena u prezgodnog crnokosog dječaka iz filma “Karate Kid”? Uloga srednjoškolca, majstora karatea Daniela LaRussoa donijela je svjetsku slavu američkom glumcu talijanskog i grčkog porijekla Ralphu Macchiu koji je u godini snimanja filma, 1984., imao – 23 godine!

“Prokletstvo” vječitog dječaka


Nevjerojatno mladoliki izgled Macchio je zadržao i u šestom desetljeću života. Na premijeri novog filma “Hitchcock” u New Yorku 51-godišnji glumac začudio je sve svojim dječačkim licem od kojeg se godine odbijaju. Došao je u pratnji supruge Phyllis Fierro, medicinske sestre, i njihova 16-godišnjeg sina Daniela. U biografskoj drami o burnoj ljubavi Alfreda Hitchcocka (Anthony Hopkins) i njegove supruge Alme Reville (Helen Mirren), Ralph igra Josepha Stefana, scenarista “Psiha”. Glumac se nada da će ga ova rola napokon profilirati kao ozbiljnog glumca i skinuti s njega “prokletstvo” vječitog dječaka zbog kojega se cijelu karijeru borio za jače uloge. Nakon Karate Kida i njegova dva nastavka, prvu značajnu odraslu ulogu ostvario je 1992. u kriminalističkoj komediji “Moj rođak Vinny” u kojoj je, uz Joea Pescija i Marisu Tomei, glumio Billyja Gambinia, čovjeka krivo optuženog za ubojstvo u gradiću u Alabami.

Uspjeh u “Plesu sa zvijezdama”


Jedanaest godina poslije potpuno se preobrazio kao psihotični ubojica Donnie u trileru “A Good Night to Die”, a zatim su uslijedili angažmani u serijama “Zakon i red” te “Ružna Betty” u kojoj je glumio političara Archieja Rodrigueza, dečka Bettyne sestre Hilde. Obitelj je prehranjivao zarađujući i kao kazališni glumac na Broadwayu te lanjskim angažmanom u američkoj verziji “Plesa sa zvijezdama” gdje je osvojio četvrto mjesto. Macchio, koji je karijeru počeo 1970-ih u reklamama, suprugu je upoznao kad je imao 15 godina. Upoznala ih je Ralphova baka. Vjenčali su se 1987., a osim Daniela imaju i 20-godišnju kći Juliju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije