Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put u školu

Prvašići poznatih Hrvata uglavnom su već naučili čitati i pisati

Ana Rucner (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
02.09.2013.
u 08:51

Darian Kalember je sretan jer više ne ide u vrtić, a kći Uršule Tolj za prvi dan dobila je ružičaste ''starke''

Danas ujutro brojni su prvašići u Hrvatskoj bili uzbuđeni. Za trenutak kad će staviti torbu na ramena, prvi put sjesti u školske klupe i upoznati svoju učiteljicu neki su se spremali cijelo ljeto. A bilo je tako i s djecom poznatih Hrvata.

Zara Cenov, priča njezin tata Sandi, jako je uzbuđena.

– Veseli je što će s njom u razred ići i mnoga djeca s kojima se družila u vrtiću. Pripreme smo davno obavili, samo zbog toga došli smo dva tjedna ranije s mora – rekao je pjevač Sandi.

Veselo je i u obitelji HTV-ove voditeljice i urednice Uršule Tolj.

Torba Hello Kitty

– Kupili smo Ewi torbu s motivima Hello Kitty koju je htjela, a onda smo morali kupiti i nove, ružičaste 'starke' za prvi dan škole koje idu uz torbu. Moram priznati da sam ja uzbuđenija od nje, potpuno sam uživljena – smije se Uršula koja je već sa sinom Petrom Krešimirom prošla iskustvo prvog školskog dana.

– Kad smo bili na testiranju za školu, psihologinja je rekla da je Ewa spremna i da je sigurna da će prolaziti s odličnim, na što je moja kćer samouvjereno rekla da zna da hoće. Sad ostaje da to i vidimo – kaže Uršula.

A u obitelji Ivane Husar Mlinac pripreme su trajale cijelu godinu.

– Andrej Jona je rođen u travnju pa smo još prošle godine razmišljali o tome da krene u školu, no odlučili smo da navrši sedam godina. Zato se u kući već godinu dana priča o školi – kaže pjevačica Ivana Husar Mlinac. Kaže, svi su uzbuđeni, ali nisu od toga napravili posebnu priču.

– Andrej je dijete koje ni na što ne reagira pretjerano pa zasad sve prihvaća hladnokrvno, ali veselimo se novim izazovima – otkriva Ivana.

I u domu Vlade Kalembera i Ane Rucner prvi dan škole dočekan je spreman.

Bilježnice za mir u kući

– Ana je najuzbuđenija. Još nam nije jasno raduje li se Darian što ide u školu ili što neće morati više u vrtić jer prošlih šest mjeseci govori da su mu vrtići za bebe, a on to više nije – kazao nam je Vlado Kalember. Supruga Ana i on zajedno će ispratiti Dariana u školu. Pisati i čitati već je naučio.

– Iskreno, nisam baš siguran je li to dobro jer neki misle da je bolje da djeca sve uče postupno u školi. Darianu su stvari zanimljive samo dok su nove pa ćemo vidjeti koliko će imati volje učiti – rekao je Vlado.

Voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža sa sinom Tomom je nekoliko puta šetao do škole da upozna put.

– Zajedno smo kupili knjige i ostalu opremu, ali smo i mlađem sinu Šimunu morali kupiti bilježnice da bude zadovoljeno pravilo ravnopravnosti u kući – smije se Petar.

>> Počela je nova školska godina! Evo što je Jovanović poručio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije