Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joey Jordison

Preminuo je bubnjar i suosnivač planetarno popularne grupe, imao je samo 46 godina

Foto: Instagram/ thejoeyjordison
1/3
28.07.2021.
u 22:30

Bubnjar i osnivač popularne metal grupe Slipknot, Joey Jordison preminuo je u dobi od 46 godina, kako javlja časopis Rolling Stone. Glasnogovornik obitelji rekao je da je glazbenik preminuo u snu, ali razlog smrti je nepoznat.

Bubnjar i osnivač popularne metal grupe Slipknot, Joey Jordison preminuo je u dobi od 46 godina, javlja časopis Rolling Stone. Glasnogovornik obitelji rekao je da je glazbenik preminuo u snu, a razlog smrti je nepoznat.

- Joeyjeva smrt ostavila nas je praznih srdaca i s neopisivom tugom- stoji u izjavi Jordisonove obitelji. 

- Molimo sve njegove prijatelje i obožavatelje te medije da poštuju našu privatnost u ovom neizmjerno teškom trenutku, a Jordisonova obitelj namjerava održati privatan pogreb.

Slipknot, osnovan 1995. godine vrlo se brzo počeo isticati po agresivnom zvuku koji je bio mješavina death metala i rapa, a poznati su bili i po zastrašujućim maskama i opravama koje su članovi nosili tijekom nastupa.

Debitantski album "Slipknot" objavili su 1999. godine, a zahvaljujući ekscentričnim nastupima uživo prodan je u dva milijuna primjeraka.

Jordison je s udaraljkašem Shawnom Crahanom, basistom Paulom Grayjem te pjevačem Coreyjem Taylorom napisao skoro sve pjesme na albumu, uključujući i hitove "Wait and Bleed", "Surfacing" i "Spit It Out" koji su danas klasici.

U sklopu turneje na kojoj su promovirali album "All Hope Is Gone", nastupali su i u Zagrebu, u Maloj dvorani Doma Sportova.

Joey je 2013. godine napustio bend zbog "osobnih razloga", a tek se kasnije saznao razlog odlaska. Naime, otkrio da je iz Slipknota izašao jer je obolio od akutnog transverzalnog mijelitisa, upale sive i bijele tvari u jednom ili više susjednih segmenata kralježnične moždine.

Nakon odlaska iz Slipknota osnovao je metal grupe Scar the Martyr, Vimic i Sinsaenum, no ni jedan od tih bendova nije postigao ni približan uspjeh Slipknotu, koji je prodao više od 30 milijuna ploča.

>> Pogledajte kako slavni Roger Federer uživa na odmoru u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije