Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Nina Kraljić predstavlja singl "Negdje" zbog kojeg je naučila tango i zapjevala na hebrejskom

Foto: Promo
1/6
29.09.2017.
u 14:43

Novi singl i video stižu nam u trenutku kada Ninin debi-album „Samo“ obilježava godinu dana od objave – svoj prvijenac predstavila je 30. rujna prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska

Sa svog debitantskog albuma «Samo» Nina Kraljić objavljuje novi singl – pjesmu «Negdje», za koju predstavlja i prateći videospot, redatelja Luke Rukavine:

Novi singl i video stižu nam u trenutku kada Ninin debi-album „Samo“ obilježava godinu dana od objave – svoj prvijenac predstavila je 30. rujna prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska.

«Negdje» nasljeđuje Ninin prethodni singl «Vir», a pjesma je također djelo cijenjenog autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok ju produkcijski potpisuje Ivan Popeskić. Svima koji prate Ninin rad, spomenuta imena su dobro poznata, budući da još uz producenta Tihomira Preradovića čine njen izvrstan glazbeni i kreativni tim, koji je zajedno s njom stvarao njen debi-album.

Kako je u proteklim tjednima otkrivala putem svojih društvenih mreža, Nina se za potrebe novog videa upustila u profesionalno treniranje plesa – provela je 15-ak dana redovito trenirajući, kako bi zajedno s plesnim partnerom – profesionalnim plesačem Vladom Kopčićem kreirala ovaj emocijom ispunjeni video, kao vizualni odraz novog singla „Negdje“. Video redateljski potpisuje Luka Rukavina, a sniman je u Zagrebu – u Zagrebačkom plesnom centru, te na lokacijama na otvorenom:

„Ideja da plešem "Negdje"  je nastala odmah u glavi još dok je pjesma bila u procesu stvaranja. Počela se realizirati kroz 15 dana svakodnevnog vježbanja osnova tanga i koreografije od skoro 4 minute što je samo po sebi izazov, pogotovo unutar zadanog vremenskog okvira i mojeg nepoznavanja plesnog pokreta takve vrste. Srećom pa Vlado Kopčić (profesionalni plesač) i ja dijelimo ljubav prema izazovima i poslovnom stavu da se može ako se hoće. Od spota naravno ne bi bilo ništa da mi kao redatelj nije uskočio dugogodišnji kolega Luka Rukavina, kojeg sam upoznala u sinkronizaciji crtića, a diplomirao je dramaturgiju na ADU u Zagrebu te program filmske i tv režije na FAMU u Pragu. Neizmjerno sam mu zahvalna na strpljenju i želji da uskoči sa mnom u ovu avanturu. Hvala cijeloj ekipi od srca. Posebnu zahvalu želim dati i Zagrebačkom plesnom centru u Ilici koji nam je ustupio svoje tri prostorije na cijeli dan sa maksimalnom ljubaznošću.“ – otkriva Nina Kraljić o videospotu za „Negdje“.

Osim u originalnoj hrvatskoj verziji, Nina je pjesmu otpjevala i na hebrejskom jeziku, a ta je verzija također dostupna na debi-albumu, pod nazivom «Ata Ey Foshehu Sham».

Ines Prajo otkriva: «Još dok je nastajala glazba ove pjesme, prepoznali smo taj sefardski ugođaj i bilo nam je logično da tekst bude dvojezičan. Kako ne poznajemo nikog tko bi nam napravio poetski prepjev na ladino jezik (jezik Sefarda), tako smo odlučile da to bude prepjev na hebrejski. Eden Barzilay, mlada izraelska umjetnica, s kojom smo kao autorski tim već surađivali, napravila je uistinu prekrasan prepjev pjesme, nastojeći zadržati smisao i poetiku, tako da pjesma zvuči prirodno, kao da je izvorno pisana na hebrejskom jeziku.»


 

O nastanku pjesme i njenom značenju vrlo emotivno i iskreno govori i Nina Kraljić: «Pjesma Negdje za mene je vječni dokaz zakona privlačnosti, u ovom slučaju između pjesme i pjevača jer njeni tekstualni, melodijski i stilski elementi sadrže veliki dio mene, mog privatnog života i glasovnog muzičkog izričaja. Kako smo shvatili da je posebna i univerzalna odmah na početku, jer spaja sefardski sa balkanskim etnom, odlučili smo realizirati tu dvostranost kroz dvije verzije; jedna na hrvatskom, druga na hebrejskom opet pokazajući da glazba nema jezične barijere. Budući da sam od malih nogu inspirirana Ofrom Hazom, za mene je ovo bila ogromna čast i izazov imati priliku ostvariti tu ljubav prema izvornoj ethno world music glazbi koja spaja ljepotu, mističnost, duhovnost sa suvremenim. Ines Prajo, Arjana Kunštek i Ivan Popeskić, hvala Vam što ste ovom pjesmom spojili moje sadašnje djelovanje s maštom djetinjstva i onim danima kada sam kao mala u sobi plesuckala i pjevušila samo za  sebe, imitirajući ono što danas zaista radim na jedan autentičan način djeleći ljubav prema ovoj vrsti glazbe i izvan svoje male roze sobe. Privilegirana sam».

Svoje prvo studijsko izdanje «Samo» Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice. Izdanje je objavljeno 30. rujna 2016. godine pod okriljem Universal Music Hrvatska diskografske kuće.

Komentara 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
18:51 29.09.2017.

Od čega ova živi,nije valjda od pjevanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije