Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski uspjeh

Nazvao je Elton John i isti dan stigla je ponuda za turneju s njim

Stjepan Hauser  Luka Sulic
13.04.2011.
u 21:03

Stjepan i Luka prijatelji su više od deset godina, a spojilo ih je čelo koje obojica sviraju od djetinjstva. Potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Sonny, a album će biti objavljen krajem travnja

Hrvatska možda jest mala zemlja, ali talent je univerzalna stvar pa je bilo samo pitanje vremena kada će za dva mlada hrvatska violončelista Luku Šulića i Stjepana Hausera čuti cijeli svijet. A nakon što se planetom prije tri mjeseca poput munje na YouTubeu proširila njihova sada već legendarna obrada hita Michaela Jacksona “Smooth Criminal”, postalo je pitanje trenutka kada će Stjepan i Luka doći pod okrilje neke renomirane izdavačke kuće.

Traže statiste za spot

Za dvojicu virtuoza borili su se mnogi, no dobiti ih je uspio Sony Music Entertainment, koji zastupa Menart, i glazbenici uskoro počinju snimati prvi album. Pri sklapanju ugovora zastupao ih je ni manje niti više nego odvjetnik slavnog repera Jay-Z-ja.

– Želimo do kraja svijet zaraziti svojim zvukom! Album će sadržavati oko 12 obrada, među kojima će biti i popa. Bit će to za nas veliki izazov, da dva čela odsviraju cijeli album, a da ne bude dosadan – puni entuzijazma pričaju Luka i Stjepan. Debitantski album najavit će singlom “Smooth Criminal”, koji će krajem travnja biti dostupan na iTunesu. Ovoga vikenda u Puli snimaju i drugi videospot za pjesmu čije ime još ne žele otkriti.

– Tražimo statiste pa neka nam se svi zainteresirani jave. U subotu snimamo na ulicama Pule, a u nedjelju u kazalištu – najavio je 24-godišnji Stjepan.

“Nazvat će te Elton”

Dok sabiru impresije s nedavnog nastupa u Dubaiju, gdje su nastupili u Burj Khalifu, najvišoj građevini na svijetu, gdje su odsvirali i jednu tradicionalnu arapsku pjesmu, već razmišljaju o tome kako će se 25. srpnja predstaviti na festivalu iTunes u Londonu, na kojem će stati rame uz rame s najpopularnijim glazbenim zvijezdama poput Linkin Parka, Adele, Duran Durana... Ipak, srce im najviše ubrza kad se spomene turneja s Eltonom Johnom s kojim će u lipnju i srpnju održati tridesetak koncerata. S probama kreću krajem svibnja u Londonu.

– Jedan dan nazvao me moj dekan s Kraljevske akademije u Londonu i rekao mi da će me za 15 minuta nazvati Elton John – s blaženim smiješkom prisjetio se 23-godišnji Luka te nastavio: – Razgovarali smo desetak minuta, ali tako mi je brzo prošlo da mi se činilo kao da smo razgovarali trideset sekundi! Rekao mi je da će se uskoro javiti s konkretnom ponudom, ali nisam očekivao da će to biti isti dan. Osim obitelji, simpatičnog Luku na putu prema planetarnoj slavi i bogatstvu podupire i njegova djevojka pijanistica s kojom je u dugogodišnjoj vezi.

– Prvu veću zaradu neću potrošiti na sebe nego na svoju djevojku. Kupit ću joj nešto lijepo – zagonetan je Luka, dok će Puljanin Stjepan ipak prvo zadovoljiti vlastite apetite: – Kupit ću si dvije kuglice sladoleda umjesto jedne!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije