Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko želi biti milijunaš

Natjecatelj odlučio ne poslušati savjet publike: Odustao i kući otišao s 10.000 eura

Foto: HRT screenshoot
1/12
12.01.2024.
u 08:23

Zoranov džoker zovi, nažalost, nije znao odgovor, pa je zatražio i pomoć publike čiji su postotci najbliži bili za odgovore pod C i D. Srećom, odlučio je vjerovati svojem instinktu i odustati jer je točan odgovor bio pod A, "Uspinjanje i silaženje", za koji je publika dala samo 21 posto. Zoran bi izabrao taj odgovor, no s obzirom na to da je odustao, osvojio je 10.000 eura.

U ovotjednom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš" upoznali smo dva izvrsna natjecatelja i nakon duljeg razdoblja približili se pitanjima za glavnu nagradu. Simpatični Zoran Ranić pokazao je osim humora i znanje te je osvojio 10.000 eura, dok je sjajni student Danijel Kovačević osvojio 18.000 eura i u idućoj emisiji ga od 150.000 eura dijele samo tri pitanja!

Zoran Ranić dolazi iz Zagreba, po zanimanju je turistički vodič i turistički pratitelj, voli igrati kvizove, a zanima ga i amatersko pilotiranje dronom. Kao prvi natjecatelj danas, nastavio je igru iz prethodne emisije u kojoj je osvojio 300 eura. Samostalno je igrao sve do 10. pitanja kojim se prelazi drugi prag, a prvi džoker "pola-pola" zatrebao mu je na 11. pitanju.

"Most s jednim užetom Fausta Vrančića prvi je poznati nacrt...", glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: dizala, žičare, remorkera, pontona. Ostali su odgovori pod a i b, upravo oni između kojih se dvoumio, no odabrao je točan odgovor i osvojio 10.000 eura.
Preostala dva džokera Zoran je iskoristio na idućem pitanju u kojem se tražila slavna litografija M. C. Escher iz 1960. Naime, njegov džoker zovi, nažalost, nije znao odgovor, pa je zatražio i pomoć publike čiji su postotci najbliži bili za odgovore pod C i D. Srećom, odlučio je vjerovati svojem instinktu i odustati jer je točan odgovor bio pod A, "Uspinjanje i silaženje", za koji je publika dala samo 21 posto. Zoran bi izabrao taj odgovor, no s obzirom na to da je odustao, osvojio je 10.000 eura.

Foto: HRT screenshoot

Drugi natjecatelj bio je 22-godišnji Danijel Kovačević, student računarstva iz Gundinaca. Danijel je na desetom pitanju zatrebao džokera "zovi" jer nije znao tko je na filmu, u ovom desetljeću, glumio Maurizija Guccija i Enza Ferrarija. Ponuđeni su odgovori: Adam Sandler, Adam Levine, Adam Scott i Adam Driver. Džoker mu je rekao da bi trebao biti Adam Driver, što je on i prihvatio te osvojio 5000 eura.   

Na dvanaestom pitanju trebao je odgovoriti u kojem romanu susrećemo Roberta Jordana, dobrovoljca Španjolskog građanskog rata i bivšeg profesora španjolskog. A - Sunce izlazi, B- Starac i more, C - Zbogom oružje i D - Komu zvono zvoni. Odlučio je zatražiti mišljenje publike koja se s 15 % odlučila za odgovor A, 5 % za odgovor B, 31 % za odgovor C i 49 % glasova dali su odgovoru D.

Prihvatio je njihovo mišljenje te je sjajnom igrom osvojio 18.000 eura! Danijela ćemo gledati i u idućoj emisiji u kojoj ga tri pitanja dijeli od glavne nagrade, a na raspolaganju ima još i džoker "pola-pola".

VEZANI ČLANCI

VIDEO Hakiran Let 3! Mrle u očaju: 'Prijetnje hakera su sablasne!'

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije