Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Na Facebooku osvanula grupa podrške Severini, već broji gotovo 2000 članova

Grupa podrške "Svi smo mi uz Severinu, jedna je majka" već broji 1700 članova, a pozivaju sve da napišu tamnu priču svog života i tako daju podršku ostalim majkama i Severini.
02. prosinca 2019. u 18:54 9 komentara 3425 prikaza
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Na Facebooku je osvanula grupa "Svi smo mi uz Severinu, jedna je majka", koja je osnovana nakon presude koju je donijela sutkinja Tea Golub, te privremenom mjerom odlučila da Aleksandar živi s ocem Milanom Popovićem te da se otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. 

severina Ovo nije očekivala Severina: Mom djetetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka

Grupa podrške već broji 1700 članova, a pozivaju sve da napišu tamnu priču svog života i tako daju podršku ostalim majkama i Severini.
Podsjetimo, Općinski građanski sud u Zagrebu danas se oglasio priopćenjem u kojem su naglasili sljedeće: 

- Medijski prostor je korišten kako bi se obezvrijedio i omalovažio rad sutkinje Tee Golub, vrijeđajući njezin sudački integritet, čak i na osobnoj razini, kojemu je namjera očito i vršenje neprimjerenog i nedopuštenog pritiska, kako na njezin rad, tako i na rad Županijskog suda, koji će odlučivati u žalbenom postupku. Stoga se ističe kako sudac odluku donosi prema činjenicama utvrđenim u postupku, temeljem provedenih dokaza uz primjenu prava i svog slobodnog sudačkog uvjerenja, vodeći se pri tome, iznad svega, najboljim interesom djeteta o kojem u konkretnom slučaju odlučuje, s obzirom da je izostao sporazum njegovih roditelja. Kako je za donošenje odluke u obiteljskim predmetima potrebno stručno znanje koje nije pravno (medicina, psihologija, sociologija, … ), a kojim sudac kao pravnik ne raspolaže, nužna mu je pomoć drugih stručnjaka - socijalnih radnika, psihologa i sudskih vještaka. U nastavku ovog priopćenja objašnjavaju i kako se odluke poput ove donose te kakva procedura se prati.

Želi dogovor? Milan Popović: Sve je moglo biti drugačije, a ova presuda nije presedan

- Odluka se donosi na temelju savjesne i brižljive ocjene svih provedenih dokaza, a sudac je ne donosi zato što je netko majka djeteta, a netko otac, niti zato da dobije naklonost roditelja kojem su mediji dostupni, niti javnosti, niti politike ili nekih drugih interesnih skupina. Sudac donosi odluku zato što se roditelji nisu znali, mogli ili htjeli dogovoriti, a često i zato što jedan ili oba roditelja ne prepoznaju potrebe djeteta i stavljaju svoje osobne interese ispred interesa svoga djeteta. Protiv svake odluke suda, stranka ima pravo korištenja pravnih lijekova. Odluke suda prvog stupnja preispituju se u žalbenom postupku pred Županijskom sudom, a ne na ulici i medijima. Nedopustivo je i protivno odredbama Obiteljskog zakona i Konvencije o pravima djeteta, iznošenje osobnih podataka djeteta, narušavanje djetetova prava na privatnost i djetetova prava na oba roditelja. Posebno je nedopustivo pri tome koristiti termine koji sugeriraju da je sud roditelju „oteo“dijete ili je dijete „dodijelio“ drugom roditelju. Sudovi ne otimaju niti dodjeljuju djecu. - naglašavaju u priopćenju i dodaju:

Reakcija Severinin odvjetnik: Skrbnica je bila u sukobu sa Severinom, sud ju je trebao izuzeti

- Roditelj koji smatra da drugi roditelj nema roditeljske kapacitete, šteti djetetu ili na neki drugi način krši djetetova prava te tvrdnje treba dokazivati u sudskom postupku, davanjem prioriteta svom sudjelovanju u sudskom postupku u odnosu na svoje druge aktivnosti, a ne u medijima i na ulici. Komentiranje sudskog postupka koji je u tijeku i u kojem se odlučuje o životu jednog djeteta, davanje mogućnosti jednom roditelju da o drugom iznosi uvredljive tvrdnje za vrijeme trajanja sudskog postupka, obezvređivanje odluke o kojoj Županijski sud tek treba završno odlučiti, stvaranje atmosfere linča, huškanje javnosti, omalovažavanje rada suca, čija odluka se jednom roditelju ne sviđa i kršenje osnovnih prava djeteta je nedopustivo. Iznošenje tvrdnji anonimnog „uglednog odvjetnika„ o osobinama sutkinje Golub nemaju nikakvih relevantnih uporišta, osim vrijeđanja iste s ciljem stvaranja dojma kako je odluku u konkretnom predmetu donijela nekompetentna osoba. Medijska kampanja je trajala tijekom cijelog postupka, a intenzivirala se u vrijeme kada je predmet bio pred zaključenjem i donošenjem odluke, kako bi se na uređujuću sutkinju izvršio pritisak, a nastavkom medijske kampanje očito se želi utjecati na postupanje Županijskog suda.

nepoznati detalji Iva Radić opisala kakva je Severina stvarno majka: 'Svjedočila sam'

Suci savjesno i odgovorno rade i radit će svoj posao, štitit će prava i interese djece i svake stranke u postupku, svakog roditelja, neovisno je li to majka ili otac. Sud tako postupa i postupat će i dalje, pa i u slučaju kada te stranke nastoje opstruirati rad suda neprimjerenim pritiscima, šteteći na taj način prije svih, na žalost, vlastitoj djeci.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • debelikonj:

  Ima li neka stranica za podršku Milanu?

 • debelikonj:

  Ima li neka stranica za podršku Milanu?

 • Avatar Centrum
  Centrum:

  Dakle nisu važne činjenice utvrđene na sudu već mišljenje glamurozne instant feministice Jelene Veljače (paradira okolo sa torbicama vrijedne 40 000 kuna dok od sirotinje traži novac), vulgarne feministice Vedrane Rudan (umislila da je književnica jer psovke sa lakoćom piše ... prikaži još!e po papiru) i miroljubive feministice Sarnavke (iako ističe da je pacifistica, rado bi, citiram, "Milanovića žvaznula po cjevanici". A kako se može iščitati iz Severinina ponašanja koje prate mediji, ona je na koncertu u Beogradu izlagala vlastito dijete desecima hiljada ljudi iz publike i to poslije ponoći kad djeca njegove uzrasti trebaju biti u krevetu. Nije dolazila po njega u školu i na kraju ga više i nije slala u školu. A i konferenciju za novinare organiziranu radi promocije turneje iskoristila je za napad na socijalnu službu i školu koju joj pohađa sin.