Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Milan Popović: Sve je moglo biti drugačije, a ova presuda nije presedan

Popović kaže kako su sada pravila malo drugačija i majka će morati poštovati ono što je za dobrobit djeteta.
01. prosinca 2019. u 15:17 103 komentara 78214 prikaza
Foto: Boris Ščitar
Pogledajte galeriju 1/12

Milan Popović kaže kako će Severina i dalje biti uključena u sve bitne aspekte života njihovog sina te da mu je namjera da s majkom svog sina i dalje dogovara sve što je bitno u životu njihovog sina. 

Reakcija Severinin odvjetnik: Skrbnica je bila u sukobu sa Severinom, sud ju je trebao izuzeti

- Ova presuda nije presedan, u posljednje vrijeme u Hrvatskoj sve više očeva dobiva to što se zove starateljstvo, zapravo pravo da dijete živi kod oca. To ne znači da je dijete oduzeto majci - rekao je Popović u intervju koji je dao za Blic tri dana nakon što je na Općinskom građanskom sudu sutkinja Tea Golub donijela privremenu mjeru prema kojoj će dječak živjeti s ocem koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Na pitanje mislili da on ima više obzira od Severine za potrebe njihovog sina, Popović je odgovorio kako se ne bi volio uspoređivati s majkom svog djeteta i dodao kako su se u posljednje vrijeme dogodile mnoge stvari koje nisu bile dobre za njihovo dijete i na osnovu toga su institucije u Hrvatskoj odlučile da je donesena presuda u najboljem interesu za dijete. Kaže kako za njegovog sina Aleksandra nije ovo nikakva dramatična situacija jer ne ide u drugu zemlju i nepoznatu obitelj. 

nepoznati detalji Iva Radić opisala kakva je Severina stvarno majka: 'Svjedočila sam'

- Dijete će jednostavno sada više vremena provoditi u kući oca nego u kući majke - kaže Milan Popović. Veli kako je on uvijek bio za dogovor, ali, prema njegovim riječima, Severina je bila ta koja je njihov odnos počela rješavati preko suda.

- Sve je moglo biti drugačije. Loš mir je bolji od svakog rata, kažu Rusi. Mjesta za dogovor je uvijek bilo i bit će, ali su sada pravila malo drugačija, majka će morati poštovati ono što je za dobrobit djeteta. - kaže za Blic Popović. On i Severina već godinama ne komuniciraju, pa je, kaže, tako bilo i kad mu je sina dovela u četvrtak, ali on će, kaže, truditi se uspostaviti komunikaciju s majkom svog sina.

Iva Puljić - Šego Zašto mislim da sud nije smio Severini uzeti dijete

- U interesu djeteta je da roditelji komuniciraju. Naravno da ću poticati da uspostavimo makar tu minimalnu komunikaciju kada smo mi oba roditelja u tom trenutku pored našeg djeteta. Na Severini je da to prihvati ili ne, do sada to nije prihvatila i nadam se da će se to promijeniti uskoro jer će to učiniti naše dijete sretnim - veli Popović. Njegov sin će, kaže, i dalje živjeti u Zagrebu i tu će ići u školu, a sa sinom će nastaviti putovati  izvan Hrvatske kao što je to činio i dosad.

Milan Popović | Autor : Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Zastupam ideju zajedničkog roditeljstva i najviše bih volio kada bismo Severina i ja mogli postići dogovor po kojem bismo zajednički sudjelovali u odgoju našeg djeteta. Naravno da ću podržati svaku dobru namjeru i želju djeteta koje prelaze okvire presude koja je donesena, pod uvjetom da dok je dijete kod majke, ona poštuje sve njegove obveze kao što su odlazak u školu i izvannastavne aktivnosti. - rekao je Popović.

Pravo na žalbu Zbog ovoga je sud odlučio dijete povjeriti ocu, a ne majci

Izjavio je i kako je Severinin suprug Igor Kojić provocirao prilikom njihovog zadnjeg susreta i rekao je kako će zbog toga morati poduzeti određene mjere kako se takvo što ne bi ponovilo pogotovo u prisustvu njegovog sina.

Pogledajte kako se odnos Severine i Milana Popovića iz idile pretvorio u pakao

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Ne pratim ovu sapunicu redovito ali iz ovoga sto sam do sada vidio... meni ovaj Milan zvuci sasvim pristojno i iskreno. Cini mi se da je njemu doista stalo do dobrobiti djeteta, i to je njegova jedina motivacija. Ne tvrdim ... prikaži još! da i Severini nije stalo do dobrobiti djeteta, ali ona ovu situaciju koristi i za druge ciljeve, a jedan od tih ciljeva je da napakosti Popovicu sto je vise moguce i da mu sise krv dok god to bude mogla. I pri tome se previse oslanjala na ozakonjenu diskriminaciju prema ocevima djeteta u ovakvim situacijama, jer je mislila da ona kao majka ni u kojem slucaju ne moze izgubiti pravo skrbnistva nad djetetom. Zene su zasticene k'o panda medvjedi u ovakvim sudskim procesima i ja upucujem cestitke sutkinji koja je presudila u Popovicevu korist.

 • Avatar nitko i ništa
  nitko i ništa:

  Milane,izdrži👍

 • Avatar B
  B:

  Iz krajnosti u krajnost. Svakako sam za sva prava žena, pa čak smatram da je majka djetetu ipak važnija nego otac, ali sve ima svoje granice. U poslijednjih 10-20 godina, žene su se toliko osilile, zbog donekle nespretne i slijepe ... prikaži još! sudske prakse, da se praktično podrazumijeva da će dijete u 100% slučajeva dobiti majka, a ne otac. To onda dovodi do situacije da zbog najmanje trzavice u braku žena odlučuje da joj je lijepše samoj s djetetom, kojeg će otac uzdržavati, a ona ekskluzivno odgajati i odlučivati koliko će otac imati pravo na njega. Mnogi su se brakovi, siguran sam, raspali upravo zbog toga, a u konačnici opet na štetu djeteta. Da je bila svjesna da može i ona biti ta koja će izgubiti dijete, dvaput bi promislila.