Naslovnica Showbiz Zvijezde

Mi u regiji retardirali smo iz plemenskih u rodovske zajednice

Kreativno pero TBF progovorio je o aktualnom stanju u društvu te zaključio da je kod nas i u svijetu previše sebičnosti, trivijalnosti i materijalizma
10. srpnja 2018. u 09:30 55 komentara 2034 prikaza
Saša Antić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Saša Antić, kreativno pero splitske grupe TBF, dao je intervju za Avaz, nakon gostovanja u Sarajevu u kojem je najavio stvaranje novog materijala, ali i progovorio o stanju u društvu.

TBF SRIJEDOM I SUBOTOM TBF dobivaju emisiju na Yammatu: 'Vrtit ćemo glazbu i promovirati poljoprivredu!'

- Živimo u svijetu gdje je s jedne strane pojedinac oslobođen moralnih autoriteta i nametnutih identiteta, ali isto tako sve manje obrazovan u duhu humanističke i idealističke filozofije. Prepušten je medijski promoviranoj ideologiji potrošnje, profita, konformizma i trenutnog zadovoljstva. Ta neobrazovanost zna inteligenciju odvesti u nihilizam, narcisoidnost i bešćutni materijalizam, pogotovo u svijetu spektakla koji stvarnost oponaša i možda najviše zbog toga i raste vjerski fanatizam.

Svjedok Saša Antić sudu objasnio značenje pjesme 'Mater'

Iz tog sukoba profitiraju korporacije koje sponzoriraju politiku i medije i stvar se vrti ukrug. A mi u regiji još nismo naučili ni razvrstati otpad, retardirali smo iz plemenskih u rodovske zajednice. Obrazovanje je preuzelo klijentelistički modus politike, a sve više i imperativ profita i debelo zaostaje za civilizacijskim tehnološkim dostignućima i naporima - kazao je Antić i dodao kako se trudi biti optimističan, ali je realan te zaključuje da je u kod nas, ali i u svijetu previše sebičnosti, trivijalnosti i materijalizma.

TBF Nismo imali vjeronauk u školi i nije nam usađen nijedan autoritet bez kritike

- Definitivno smo ušli u idiokraciju, humanistička sekularna i socijalna etika se relativizira i uporno pokušava kompromitirati od svjetske korporativne mašinerije i domaćeg militantnog nacionalizma. Mislim da nam je potrebno buđenje inteligencije i ponavljanje gradiva iz filozofije njemačkog idealizma i ekologije.  U sredinama kao što su naše čovjek je prepušten sam sebi, pun nepovjerenja u politiku, medije i u bilo kakvu promjenu. Izmanipuliran je i iskorišten od vjerskih zajednica i politike, koji iz vlastitih korporativnih interesa protežiraju društveni šljam, oduzimaju mu se iz dana u dan mnoge pogodnosti socijalne države dosegnute minulim humanističkim naporima. Na kraju se čovjek povlači u svoj privatni svijet, gleda svoja posla i dosta mu je vlastite bijede, sprda se na vlastiti račun i na kraju ostaje gorčina. Ali postoji i za to lijek, a to je filozofija - zaključio je Antić za Avaz.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • evilelvis:

    kakav cuspajz zbrkanih misli a zakljucak - rjesenje je filozofija :) to se zove biti mlatimudan bez pokrica i odgovornosti, jedan neopranac koji se smije stvarnim dosezima i smatra da je nekad bilo bolje. pljuc, vec vidjeno, sljedeci.

  • SoloHan:

    Deca jugooficira

  • paul-umpe:

    Ovi iz TBF mogu pod ruku onim klosarima iz DK.To su obicni narkomani i propalice kojima je svatko kriv.Hvataju se na finte kao svi smo raja daj nam samo jeftnog alkohola i droge a nitko ne valja i hajmo po svima pljuvat.