Naslovnica Showbiz Zvijezde

Još jedan singl koji predstvalja kompilaciju Femme nouvelle i promovira žensko kantautorstvo

- Pjesma "Crno" nastala je kao iskren odgovor na naizgled bezizlazne situacije koje svatko od nas ponekad proživljava. Dobre dane često ni ne zamjetimo, a kada se loše osjećamo mislimo da je sve oko nas crno.- kazala je Nina Romić
23. travnja 2019. u 11:59 0 komentara 146 prikaza
Nina Romić
Foto: Vladimira Spindler
Pogledajte galeriju 1/3

S  albuma "Sloboda" Nine Romić dolazi novi singl "Crno", još jedno autorsko djelo hvaljene glazbenice. Kontrast glazbe i tekst zaisigurno će privuči pažnju slušatelja, a tematika će biti bliska širokom auditoriju. 

Željka Veverec, Sara Renar, Maja Posavec, Ana Opalić Femme Nouvelle Žene pjevaju 
o životu, pa i o ljubavi prema drugoj ženi

 - Pjesma "Crno" nastala je kao iskren odgovor na naizgled bezizlazne situacije koje svatko od nas ponekad proživljava. Dobre dane često ni ne zamjetimo, a kada se loše osjećamo mislimo da je sve oko nas crno. Upravo se odigravala jedna takva situacija u mojoj glavi kada sam napisala ovu pjesmu. Sutradan, sve je bilo zaboravljeno, no ono što je ostalo jest ova pjesma, kao podsjetnik, i mislim da sam, upravo ovim kontrastnim elementima, teksta i glazbe, uspjela pomiriti temu o kojoj pjevam." - objašnjava nam Nina Romić.

A ovim singlom jedna od nositeljica ženskog kantautorstva u Hrvatskoj pridružuje se i projektu Femme Nouvelle koji za cilj ima promociju upravo žena - autorica. Tako će se Nina uz Maju Posavec, Željku Veverec, Mirelu Priselac - Remi, Mary May i brojne druge naći na kompilaciji koja bi trebala izaći u lipnju.

 - Ovaj projekt je jedan značajan ženski pokret, i ponosna sam što sam dio njega i što je pjesma "Crno" na kompilaciji. Isticanje autorske snage, inspiracije, ženstvenosti mudrosti i kreativnosti su svakako prave vrijednosti ovog projekta, pogotovo u ovo vrijeme kada su na sceni mnoga kvalitetna imena. Drago mi je da će se više pisati i pričati o ženskom stvaralaštvu u koje je uloženo mnogo rada i truda, a svejedno nije dobilo svjetla reflektora kakva zaslužuje. Ovaj pokret stavlja stvari na pravo mjesto, i direktno progovara i nosi svoju pravu misao kroz autorske pjesme svih kantautorica na kompilaciji". - objašnjava Nina i otkriva detalje spota:

Intervju Nina Romić: U glazbi ne kalkuliram i ne želim je mijenjati da bih od nje nešto zaradila

 - Spot je u cijelosti ideja talentiranog redatelja i video dizajnera Marka Nakića s kojime sam već surađivala na prijašnjim spotovima za "Slobodu" i "Svjetla", kao i na likovnom rješenju omota mog zadnjeg albuma "Sloboda". Prepustila sam sve u njegove ruke i stvorio je kolaže i slike vođen svojim doživljajem pjesme. Spot ima mnogo šarenila i crnila, mnogo apstraktnih i sugestivnih elemenata, i mislim da će svatko tko ga bude pogledao "skrojiti" neki svoj doživljaj. Bio je veliki izazov pretočiti ovakvu temu u video, i mnogo sati je utrošeno u kreiranje kolaža i scena koji pričaju sami svoju priču. Rezultat su tri minute šarenog crnila!"

 A osim promocije ženskog projekta Femme nouvelle i novog singla "Crno" Nina Romić priprema i koncert 2. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Nina Romić NINA ROMIĆ Sin me traži da na TV-u 'pustim mamu'

- Odlučili smo izvesti "najrokerskije" pjesme sa setliste pa su nam probe dosta glasne u zadnje vrijeme. Imati ćemo i neke goste, i biti će kao i svaki put u Zagrebu, vrlo posebno i intimno. U drugom dijelu godine ću se posvetiti nekim novim materijalima, kao i nastupima." - završila je Nina.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.