Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandalozan čin

Bivšeg supruga Doris Pinčić osudili prijatelji životinja! Zaprepastio ih ovim činom na slonu

Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/32
24.03.2024.
u 10:09

Prijatelji životinja objavili su otvoreno pismo u kojem osuđuju bivšeg muža Doris Pinčić Guberović zbog zlostavljanja slonova na svojem putovanju u Tajlandu. Boris je isključio komentare na spornoj objavi.

Boris Rogoznica izazvao je reakciju 'Prijatelja životinja' jer je na recentnoj Instagram objavi zajahao slona i počeo ga potezati za surlu, a sve zbog što bolje fotografije za društvene mreže. Neprofitna organizacija je na objavu bivšeg muža Doris Pinčić promptno odgovorila priopćenjem koje vam prenosimo u cjelosti.

Sablaznile su nas i rastužile fotografije glazbenika Borisa Rogoznice koji je tijekom putovanja u Tajland jahao na slonu i potezao ga za surlu. Budući da je s jedne od svojih objava uklonio komentare, da se zaključiti da su mnogi njegovi pratitelji itekako svjesni iznimne okrutnosti koja se krije iza iskorištavanja egzotičnih životinja, a sve to radi fotografiranja i razmetanja na društvenim mrežama. Mnogi slonovi koji se koriste za jahanje uzimaju se iz divljine kao mladunčad i podvrgavaju brutalnom procesu treniranja. To uključuje odvajanje slonića od majke, zatvaranje u mali prostor te korištenje fizičkog nasilja i zastrašivanja kako bi se slomio njegov duh i prisililo ga se da sluša ljudske naredbe. Ovaj proces može trajati mjesecima ili čak godinama i uzrokuje ozbiljne fizičke i psihičke traume.

 

Foto: Boris Rogoznica Instagram

 

 

 

Batinanje se nastavlja tijekom cijelog života, a i na fotografijama Borisa Rogoznice vidi se da zaposlenici koji zarađuju na iskorištavanju slonova imaju štapove u rukama. Osim toga, fizički danak nošenja tereta na leđima može biti razoran za njihova tijela. Stalni pritisak i težina na leđima uzrokuju stvaranje bolnih rana na slonovoj koži, koje se mogu inficirati i dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Nošenje tereta na leđima uzrokuje im i probleme sa zglobovima, kralježnicom i nogama. Umjesto jahanja na životinjama, potičemo sve da podrže etičke i odgovorne oblike interakcije s divljim životinjama, kao što su posjeti rezervatima ili centrima za spašavanje, gdje se životinje tretiraju s poštovanjem i brigom. Ujedno apeliramo na poznate osobe da, prije objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, razmisle promiču li okrutno postupanje prema životinjama i njihovo zlostavljanje ili radije žele svoje pratitelje pozvati na zaštitu životinja i brižno postupanje prema njima - navode na svom Instagram profilu prijatelji životinja

 

Galerija: Glumica na pozornici Oscara imala nezgodu: 'Potrgala mi se haljina, nemojte gledati'

1/12

 

Podsjetimo, glazbenik na društvenoj mreži Instagram u posljednje vrijeme objavljuje fotografije s putovanja, a otkrio je i to da se trenutno nalazi u dalekom Tajlandu. Objavio je fotografije iz rezervata sa slonovima, a na jednoj od njih društvo mu pravi nepoznata i misteriozna ženska osoba, čije se lice ne vidi od vode. - Nevjerojatno iskustvo, kupanje sa slonovima - napisao je u opisu fotografija na Instagramu, a nije krio ni oduševljenje te uživanje s navodnom boljom polovicom. Prije toga je u Bangkoku obilazio hramove te je posjetio i sky bar na 64. katu Lebua State tornja koji je, kako je istaknuo, najpoznatiji po scenama iz filma "Mamurluk 2". Rogoznica je ranije otkrio da mu je Tajland dugo bio na listi želja.

 

Vezani članci:

 

 

- Dragi moji svi! Konačno je započelo moje dugo iščekivano putovanje u najluđu i najekstremniju zemlju na planeti. U zemlju vječnog sunca, ljeta, božanstvenih plaža i nacionalnih parkova, u zemlju osmjeha, avantura i razuzdane zabave. Putujem na Tajland! Samostalno, spontano, bez agencije. Prva postaja Bangkok. Držite fige da ovaj dugi let prođe dobro - napisao je Rogoznica na društvenoj mreži Instagram.

 

Video: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Komentara 1

LJ
Ljeto2023
19:40 26.03.2024.

Primitivac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije