Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša redovnica

Bernardica Juretić o napuštanju samostana i bolesti: Nisam otišla zbog ljubavi ni zbog svađe u crkvi

Cista Velika: Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" obilježila je  30. obljetnicu postojanja
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/10
30.01.2023.
u 10:26

Bernardica se u travnju 2016. godina udala za zagrebačkog poduzetnika Vladu Rožmana na intimnoj svečanosti u hotelu Sheraton, gdje su slavili uz obitelj i najuži krug prijatelja

Početkom siječnja u Splitu je svečano obilježena trideseta godišnjica od osnutka Zajednice "Susret", koju je osnovala tada časna sestra Bernardica Juretić koja je svoj život posvetila humanitarnom radu i borbi protiv ovisnosti. U povodu tridesete godišnjice osnutka Zajednice "Susret" bivša redovnica, koja je obnašala i dužnost ministrice socijalne politike i mladih, progovorila je o svojem izlasku iz samostana i brojnim pričama iz kuloara koje su je tada pratile.

– Svašta se govorilo u glasinama koje su kružile o mom izlasku iz samostana, od nesretne ljubavi pa nadalje. Najviše sam o sebi doznala iz medija. No nisam se na to obazirala ni prije ni sada. Otkako sam izišla iz samostana, stalno se pričalo da se udajem… Evo, svjedoci ste i sami da sam se udala tek s 53 – kazala je Bernardica Juretić Rožman u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. Bernardica se u travnju 2016. godina udala za zagrebačkog poduzetnika Vladu Rožmana na intimnoj svečanosti u hotelu Sheraton, gdje su slavili uz obitelj i najuži krug prijatelja. 

Foto: Davor Puklavec/POSEBNA PONUDA

Petnaest godina ranije Juretić je napustila samostan, a što ju je potaknuto na tu odluku, nikada nije otkrila u javnosti. – O tome ne govorim. Kao što sam imala unutarnji poziv zbog kojeg sam otišla u časne, tako je u meni sazrijevao i unutarnji proces koji je rezultirao odlukom o izlasku. Nije da nešto krijem, nego jednostavno to mogu razumjeti samo oni koji su na nekom duhovnom putu – kazala je Juretić-Rožman. Dodala je i da ju je na razmišljanje o izlasku potaknuo splet okolnosti te naglasila da odluku o novom početku izvan samostana nije donijela preko noći. 

– Razlog nije ni ljubav, ni svađa u crkvi, nijedan "razlog" koji se povlačio nagađanjem u medijima i u javnosti – rekla je Bernardica koja je prije tri godine prošla najtežu bitku svog života. 

Naime, tada joj je dijagnosticiran karcinom debelog crijeva od kojeg se uspješno oporavila. – Hvala Bogu, taj period je iza mene i za sada sam dobro. Moram priznati da me dijagnoza nije uplašila. Kad mi je liječnica to priopćila, prihvatila sam to i rekla sebi: "Idem dalje, idem na operaciju i u Božje ruke. Nije me strah smrti jer to je jedino izvjesno za svakoga tko se rodio da će, prije ili poslije, i umrijeti. Samo molim Boga da, kad do toga dođe, budem spremna – zaključila je Bernardica Juretić Rožman.

VIDEO Domaći glumci koji su zbog loših životnih odluka završili na prosjačkom štapu i u pučkoj kuhinji

Komentara 5

PO
poluvodič
12:17 30.01.2023.

I sam sam bio u samostanu jedno vrijeme, i kako sam došao tako sam i otišao. Seks s time nema apsolutno nikakve veze, te je čistoća bila doslovno najlakši dio cijele priče.

Avatar kvasac60
kvasac60
12:59 30.01.2023.

Sretno!!

DU
Deleted user
12:43 02.02.2023.

Zbog ljubavi prema novcu i skupim robnim markama,guštanju na jahti i luksuziranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije