Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova RUŽA

Anita Martinović: Najteže mi je bilo izvještavati 
o poplavama u Posavini u svibnju

Anita Martinović
Foto: Nova TV
1/2
17.02.2015.
u 11:30

Nominacija u kategoriji TV osoba godine

Reporterka Informativnog programa Nove TV Anita Martinović u svakoj priči daje svoj maksimum, što su gledatelji posebno uočili tijekom njenih javljanja iz poplavljene Gunje.

Suosjećajna u razgovoru sa žrtvama poplave, ali i oštra u kritici odgovornih za takvu situaciju, osvojila je time simpatije gledatelja ali i nominaciju za Ružu.

1. Je li vas iznenadila nominacija za Večernjakovu ružu i tko vam je prvi čestitao na nominaciji?

Da, nominacija me ugodno iznenadila, tim više jer sam reporter koji izvještava iz Osijeka, dopisnica. Ali Nova TV doista cijeni svoje dopisnike i radi na njima pa mi je drago da se to prepoznaje i izvan naše kuće. Prvi su mi čestitali kolege koji su to doznali prije mene, i to veselim pozivima.

2. Kada ste shvatili da je novinarstvo vaš poziv?

Ima tome godina...po struci sam pravnica, a u novinarstvo me odvela znatiželja. Ali onda mi se uvuklo pod kožu i zaljubila sam se, pa se ne mogu zamisliti da radim nešto vezano uz pravo. Tako se ono što je prvotno bio hobi pretvorilo u poziv.

3. Sjećate li se svoje prve reportaže i zadatka za Novu TV?

Jao, toliko ih je bilo u ovih 10 godina i ne mogu se sjetiti baš prve. Sjećam se da sam se neizmjerno trudila, a ista energije ostala je i do danas.

4. Tijekom javljanja uživo ima i nepredviđenih situacija, pamtite li neku posebno?

Bilo je to u Požegi, dok sam čekala javljanje uživo. Cupkala sam s noge na nogu, a onda je minutu-svije prije uključenja u program uživo u kadar ušetala jedna baka. Vidjela me i mislila je da me bole noge, pa mi je donijela stolicu da sjednem.

5. Radili ste brojne reportaže, koja vas je potresla?

Definitivno je bilo najteže izvještavati o poplavama u Posavini u svibnju.

Kad sam se usred Gunje našla na amfibiji zajedno s bakama, djedovima, djecom, životinjama, sjetila sam se ratnih 90-ih kad sam kao dijete gledala izvještaj o prognanicima iz Aljmaša koji stižu na teglenicama. To je bio najteži trenutak.

6. Vaš radni dan traje od jutra do kasno navečer, trpi li vaš privatni život zbog toga?

Ako ste dobro organizirani i imate podršku, onda nema problema. Uz obitelj se sve može urediti, pa tako i imati privatan život uz radno vrijeme reportera.

7. Imate li neki ritual prije javljanja uživo?

Malo razgibam vrat i ruke i radim vježbe za glas i izgovor – brojim šapćući do sto.. To mi pomogne za koncentraciju i razbije tremu.

8. U čijoj ćete pratnji doći na dodjelu Ruže 20. ožujka?

Stižem u pratnji supruga.

>>Glasujte u anketi: Tko je zaslužio Večernjakovu ružu 2014.?

>>Mladima savjet: Budite popularni i budite kapitalisti

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:16 17.02.2015.

to i je najteže? nisi ti još ništa vidjela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije