Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putuju više nego ikad

Azijski turisti postaju tipični; sve više traže odmor na plaži

25.06.2015., Plitvicka jezera - Nacionalni park Plitvicka jezera iz godine u godinu biljezi sve veci broj posjetitelja, najvise ima stranaca iz Njemacke, Japana, Koreje. Ove godine zaposleno je 350 sezonskih radnika, a godisnja dobit parka je 250 milijuna
Foto: K. Štedul Fabac/PIXSELL
30.11.2016.
u 10:00

U plusu su i azijske destinacije, koje su tijekom prvih osam mjeseci 2016. ugostile 14 posto više turista nego lanjske godine

Iz Azije i u Aziju putuje se više nego ikad. Tijekom prvih osam mjeseci ove godine s tog se kontinenta u svijet otisnulo 11 posto više putnika nego lani u istom razdoblju, a azijske su destinacije istovremeno ugostile čak 14 posto više turista.

Na gubitku je bila jedino Europa koja je tijekom tog osmomjesečnog razdoblja uknjižila blagi pad, od jedan posto, dolazaka iz azijskih zemalja. Rastući trend broja putovanja iz Azije u ostatak svijeta diktiraju kineski i korejski turisti, koje na putovanje u 81 posto slučajeva motiviraju odmor i praznici. Pritom, među azijskim putnicima raste potražnja za odmor na suncu i plaži, i to čak 20 posto prema lani. Ali, raste i popularnost putovanjima koja nude posjete gradovima te izlete u prirodu.

Brojna su dakako i poslovna putovanja te posjeti obitelji i prijateljima, koji među azijskim putnicima rastu po stopi od sedam i 12 posto. Bum putovanja azijskih turista diljem svijeta, kako se predviđa, nastavit će se i dogodine. “Jedina je promjena u tome da turisti iz Azije, koji su poznati po tome da preferiraju posjet više država tijekom jednog putovanja, sada sve više postaju ‘tipični turisti’ koji sanjaju o odmoru na plaži”, komentira Martin Buck, potpredsjednik sajma Messe Berlin za putovanja.

>> Strani turisti u Hrvatskoj ovoga ljeta potrošili preko 794 milijuna eura na Visa karticama

Ključne riječi

Komentara 1

JD
jdoranic
14:32 06.12.2016.

ne znam baš - azijski turisti na plaži... pa oni se panično boje sunca! vidim ih po Zagrebu zamotane do nosa i kad je oblačno. nemrem si ih zamisliti na plaži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije