Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac

'Od prvog dana vjerujem u plasman, igrači su uvijek trebali biti takvi'

Igor Bubnjić, Igor Štimac (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
20.11.2013.
u 20:49

– Ne želim se nametati, neka Niko uživa u velikom trenutku. Ali, svakako ćemo se čuti, valjda i vidjeti

Bivši izbornik Igor Štimac namjeravao je doći u Maksimir i uživo gledati kako Hrvatska pobjeđuje Island. Međutim, bolna leđa natjerala su ga da ostane u toplini splitskog doma, a svoje mjesto u Maksimiru prepustio je prijatelju Pašku Rajčiću. Štimcu je dan poslije, nakon terapije, bilo bolje, raspoloženje mu je podigao i plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo.

– Čestitke svima, uživam u našem plasmanu na Svjetsko prvenstvo u koji sam vjerovao od prvog dana. Ovo je velika stvar za hrvatski nogomet, još jedan dokaz naše snage. Igrači su u najvažnijem trenutku bili onakvi kakvi uvijek trebaju biti – kazao je Štimac.

Planirao je da će se u četvrtak čuti sa svojim nasljednikom Nikom Kovačem koji ga je u velikom slavlju, fer i korektno spomenuo i zahvalio mu što je Hrvatsku doveo do doigravanja.

– Javit ću mu se, čestitati na velikom uspjehu. Ne želim se nametati, neka Niko uživa u velikom trenutku. Ali, svakako ćemo se čuti, valjda i vidjeti – rekao je Štimac.

Glas mu je odavao razdraganost zbog odlaska u Brazil, za što je Štimac i živio. Još prošlog ljeta započeo je misiju s jednim ciljem, stalno je ponavljao: “Nije bitno na koji ćemo način otići, jedino je bitno da odemo u Brazil!”.

– Moj stožer i ja godinu i pol dana radili smo na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Sasvim je logično da odlazak u Brazil doživljavamo kao i naš uspjeh – kaže Štimac.

Nije govorio o tome koliko mu je žao što Hrvatsku neće predvoditi u Brazilu. Imao je san, viziju, bio na korak do ostvarenja, ali nije išlo... Kriza je bila preduboka, slabi rezultati stigli su u nizu. Sada se razlažu raznorazne kalkulacije kako su se igrači dignuli otkako je Štimac otišao, kako je bilo ovo ili ono. A istina je jedna i jedina. Hrvatska je s Islandom u Maksimiru igrala utakmicu desetljeća. Sasvim je logično da se u takvom dvoboju igrači bacaju na glavu. Baš kao što je i logično da u utakmici sa Škotskom u Glasgowu, u kojoj se ni o čemu ne odlučuje, igraju sa zadrškom.

>>Kovač ostao bez glasa: Ja sam u sobu došao u pola četiri

Komentara 28

SW
swic
21:44 20.11.2013.

pokloni se Niki

BR
BRKLJEZ
22:57 20.11.2013.

Drzi se ti Igore komentiranja I bjezi sto dalje od trenerske klupe. Hvala na nicemu...

ST
staro topoljanin
21:50 20.11.2013.

pa sta hoce ta nadr trener,a jos veci komentator onnam je i unistio nam nasu repku,dok smo imali slavena bilica bilo je sve dobro,dok ovoga mafijascica nisu ubacile neprijateljske sile,protivnika ,nam nasega najdrazega sto imamo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije