Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moje zdravlje

Melanom se kod nas još uvijek otkriva prekasno

sunčanje
Foto: Thinkstock
19.05.2014.
u 14:30

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi 21. svibnja za samo 3 kune uz Večernji list, donosimo sve o melanomu s najnovijim podacima o porastu broja oboljelih u Hrvatskoj

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, dva do tri milijuna ljudi godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, 132.000 oboli od melanoma, od kojih godišnje umire 41.000. Od melanoma najčešće obolijevaju osobe u dobi između 40. i 60. godine iako se bilježi porast oboljelih i u dječjoj i adolescentnoj dobi.

– U Hrvatskoj još uvijek iznimno zabrinjava što se melanom najčešće otkrije tek u uznapredovanoj fazi kada su izgledi za izlječenje manji pa je poticanje edukacije o toj bolesti u općoj populaciji od iznimnog značenja – ističe prof. dr. sc. Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva.

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi 21. svibnja za samo 3 kune uz Večernji list, donosimo sve o melanomu s najnovijim podacima o porastu broja oboljelih u Hrvatskoj. Pročitajte najčešće mitove o suncu, naučite kako napraviti samopregled madeža kod kuće te kako spriječiti bolesti kože!

Cjelokupno zdravlje počinje u ustima i zato ne zanemarujte odlaske k zubaru, a u Mojem zdravlju pročitajte i kako vam stomatolog može spasiti život.

Ako ste među onima koji ne znaju gdje su ostavili ključeve, koji rade sto stvari odjednom i žele da dan umjesto 24 ima 48 sati, donosimo priču o sindromu užurbanog života. Bliži se i kraj škole. Velik broj ispita, učenje u zadnji tren i postizanje što boljeg uspjeha velik je stres za djecu i roditelje, ali i učitelje.

Pročitajte kako postići što bolji uspjeh na kraju školske godine. Čitatelje Mojeg zdravlja očekuje i zgodan dar – tablica kiselih i lužnatih namirnica koju možete izrezati i ponijeti sa sobom u kupnju namirnica kako biste si osigurali zdrave obroke i ravnotežu tijela.

Za sve one koji vikend provode spavajući, pospremajući i čisteći, tu je naš vodič za savršen vikend! Planiranje je ključ, kažu stručnjaci. Otkrijte kako provesti petak navečer, subotu i nedjelju i dočekati ponedjeljak sretni i zadovoljni!

Foto: VLm

>>Kako se pravilno zaštititi od sunčeva zračenja i sačuvati kožu

>>Hrvati najveće žrtve melanoma u Europskoj uniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije