Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad bi mogli birati

Što žele muškarci, a što žene? Objavljena top lista najseksi zanimanja

seksi odvjetnica, žena
Foto: Thinkstock
1/2
28.01.2014.
u 09:39

Slobodne djevojke i žene, da mogu birati, za partnera bi si pak izabrale – liječnika.

"Znaš, on ti je doktor." Koliko ste često čuli da se majka hvali susjedama kako joj je kći odabrala "pravog zeta"?

Iako se sami liječnici u Lijepoj našoj danas ne bi složili da je njihovo zanimanje poželjno već prije potplaćeno i u krizi (pa zato, između ostalog, i štrajkaju), sama riječ doktor još uvijek ulijeva povjerenje.

Protiv stereotipa se ne može, a da se situacija ne mijenja s geografskim položajem, pokazuje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. I tamošnje slobodne djevojke i žene, da mogu birati, za partnera bi si izabrale – liječnika.

Liječničko je zanimanje atraktivno jer doktori su "brižni", "puni podrške" te "imaju autoritet". Tako su najseksi zanimanje opisale Britanke koje su sudjelovale u istraživanju. Anketu je provela prva britanska agencija za upoznavanje koja parove spaja već 30 godina, a na anketna pitanja odgovorilo je 615 žena koje nisu u vezi u dobi od 24 do 68 godina te 489 slobodnih muškaraca u dobi od 24 do 68 godina, piše Daily Mail.

Anketa se provodi 14. godinu zaredom.

Iza liječnika ženama su najpoželjniji redom: arhitekti, muškarci s kreativnim zanimanjima, stolari odnosno muškarci koji se bave izradom namještaja, akademici, grafički dizajneri, stručnjaci za očuvanje okoliša te inženjeri.

A, muškarci? Koga oni žele?

Ako je vjerovati anketi, muškarci žele žene koje se bore protiv nepravde i koje svojim radom nastoje ispraviti "krive Drine". A, takve su, prema njihovom opisu, odvjetnice koje se bore za ljudska prava.

Stereotipima o muškarcima koji maštaju o francuskoj sobarici ili seksi bolničarki kontrira želja da kao idealnu ženu izaberu novinarku jer je ona "inteligentna", "brzo razmišlja" i ima "seksi životni stil".

Na listi najpoželjnijih zanimanja za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2013. godine našle su se redom: fotografkinja, djelatnica u marketingu, djelatnica u oglašavanju, event managerica, kreativna djelatnica, PR te arhitektica.

>>Možda ne želite imati tajne pred njim, ali ove 4 stvari nikad mu ne smijete otkriti

>>Preljubnici savjetuju: Evo kako da vas ne uhvate u prijevari

Komentara 4

NA
narod1
11:00 28.01.2014.

za muškarce katastrofalno fulano. Nikad ne bi odvjetnicu a još manje novinarku. Još manje PR, djelatnicu u marketingu, oglašavanju. Sve suprotno od onoga što muškarac želi. Nitko ne treba napornu ženu koja mu prodaje fore u koje ni sama ne vjeruje u što spadaju novinarke i djelatnice u marketingu i odvjetnice. pa tko je ovo sastavljao

CA
Cafa
12:13 28.01.2014.

Stjuardesa, medicinska sestra i striptizeta za kratkoročno, a za dugoročno ne znam. Sigurno ne ove pametnjakovićke iz članka. Zamisli kad se posvađaš s odvjetnicom.

DU
Deleted user
22:12 29.01.2014.

Kakva glupost, muskarce sigurno nisu pitali mozda ove lgbt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije