Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubav nema granica

Žene su sretnije ako se partner na njih ljuti...

\'78057026_pho_ziv_281211\'
Photos.com
05.09.2012.
u 13:24

...jer smatraju da je to jedan od dokaza njihove velike ljubavi i brige prema njima...

 

Američki znanstvenici s Harvarda došli su do zaključka da partnerova uzrujanost zapravo znači da i jači spol "peru" emocije i da im je stalo kako bi veza uspjela. Žene zapravo uživaju kad se partner ljuti ili je namrgođen jer smatraju to dokazom ljubavi i zdrave veze.

− Ako su partneri uzrujani, to znači i određeni stupanj uključenosti i emocionalne angažiranosti u odnosu, čak i u teškim vremenima. Ta je činjenica u skladu s nezadovoljstvom koje žene često doživljavaju kad se partner povuče u sebe i ostaje emocionalno zakopčan i pasivan u sukobu − kaže Shiri Cohen, voditeljica studije provedene na Harvardu.

Rezultati ovog istraživanja ukazuju na to da muškarci mogu biti puno zadovoljniji u svojim odnosima ako mogu pročitati partneričine pozitivne emocije, dok žene funkcioniraju obrnuto, i zadovoljnije su ako kod partnera mogu iščitati negativne emocije.

− Žensko zadovoljstvo povezano je s percepcijom da njihovi partneri pokušavaju shvatiti njihove negativne emocije više nego što će ih točno detektirati − zaključuje Cohen.

 

Komentara 1

IS
istima
15:12 05.09.2012.

Što je zapravo bračna scena ? : Trijumf žene. Kada snagom neprestalnog draženja, žena muškarca konačno uspije iščupati iz njegove šutnje. On tada viče, urla, psuje...... a žena se sa nasladom kupa u tom verbalnom pljusku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije