Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo 16% redovito mijenja britvice...

Žene o svom licu brinu pet puta više nego o tijelu, a o brijanju znaju - iznenađujuće malo

njega kože
Shutterstock
10.03.2021.
u 15:29

Istraživanje Gillette Venusa pokazuje da 43 posto žena ni ne zna da postoje prednosti upotrebe proizvoda za prije i poslije brijanja nasuprot 'suhog brijanja', a 29 posto ih misli da su voda i sapun 'ista stvar'

Nova je studija pokazala da žene mnogo više vremena brinući se za svoje lice nego za tijelo - na njegu kože lica troše prosječno pola sata tjedno, dok se njezi svih ostalih dijelova tijela posvete manje od pet minuta.

Ne iznenađuju zato ni rezultati studije brenda Gillette Venus gdje je 76 posto anketiranih žena reklo da najviše pažnje pridaje upravo licu. Više od četvrtine ih tako mjesečno na proizvode za njegu lica troši 200-tinjak kuna mjesečno, dok samo sedam posto ispitanica toliko potroši i na proizvode za njegu tijela.

Liječnica i ambasadorica za Venus Gillette dr. Ewoma Ukeleghe kaže kako često i iz prve ruke vidi kako se često koža tijela u njezi zanemaruje, te da se njega ne bi trebala svoditi na 'na brzinu nanesenu kremu za tijelo i površno brijanje pazuha pod tušem'. 

Ova sitna i odvratna bića imamo svi na svom tijelu, ali nećete vjerovati - gdje!

njega kože
1/7

Istraživanje Gillette Venusa pokazalo je i neke česte zablude koje žene imaju o brijanju: naime 71 posto ispitanih žena ni ne zna da postoji veza između suhe i nadražene kože i brijanja, a samo ih 16 posto britvice mijenja redovito.

 

Isto tako, 43 posto žena ni ne zna da postoje prednosti upotrebe proizvoda za prije i poslije brijanja nasuprot 'suhog brijanja' a 29 posto ih misli da te proizvode mogu zamijeniti i - obični voda i sapun. 

Foto: screenshot/facebook

- Najvažnije je da se žene u svojoj koži osjećaju sigurno i ugodno, bez obzira ulažu li najviše (novca i vremena) u njegu lica, nogu, pazuha ili nožnih prstiju - rekla je za Metro glasnogovornica Venusa Olivia Hughes

Pet najvećih zabluda prilikom brijanja

1. Više od trećine žena ne zna da bi glatko i sigurno brijanje kože britvice trebale redovito mijenjati 

2. 86 posto žena ne shvaća da brijanje djeluje kao piling za kožu.

3. Gotovo trećina žena pogrešno vjeruje da brijanje uzrokuje da brži rast, te gušće i tamnije dlačice

4. 71 posto vjeruje da sapun i voda djeluju 'podjednako dobro' kao krema za brijanje.

5. Gotovo trećina žena vjeruje da je svakodnevno brijanje štetno za kožu

U Trogiru možete probati biftek omotan zlatom

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije