Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj suradnje

Još jedan glazbenik prerezao veze s H&M-om nakon kontroverzne fotke

Halsey i G-Eazy
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL
10.01.2018.
u 13:19

Ne mogu dopustiti da se moje ime i brend povezuju s tvrtkom koja je to mogla dopustiti, poručio je G-Eazy

Nakon što je popularni glazbenik The Weeknd prekinuo veze s H&M-om nakon sporne fotografije, isto je učinio i američki reper G-Eazy.

Podsjetimo, švedska modna kuća ispričala se zbog objave fotografije crnog dječaka s majicom s natpisom "coolest monkey in the jungle" (najcool majmun u džungli) na svojim stranicama.

G-Eazy je s H&M-om surađivao na liniji odjeće koja je trebala biti predstavljena u ožujku. Međutim, rapper je sinoć na Instagramu objavio kraj partnerstva, zajedno sa slikom sličnom onoj zbog koje je H&M dospio u probleme, ali na kojoj dječak nosi majicu s natpisom "najcool kralj na svijetu".

 

Over the past months I was genuinely excited about launching my upcoming line and collaboration with @HM... Unfortunately, after seeing the disturbing image yesterday, my excitement over our global campaign quickly evaporated, and I've decided at this time our partnership needs to end. Whether an oblivious oversight or not, it's truly sad and disturbing that in 2018, something so racially and culturally insensitive could pass by the eyes of so many (stylist, photographer, creative and marketing teams) and be deemed acceptable. I can't allow for my name and brand to be associated with a company that could let this happen. I hope that this situation will serve as the wake up call that H&M and other companies need to get on track and become racially and culturally aware, as well as more diverse at every level.

Objavu dijeli G-Eazy (@g_eazy)

– Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci bio sam istinski uzbuđen zbog pokretanja svoje linije i suradnje s H&M-om... Nažalost, nakon što sam jučer vidio tu uznemirujuću sliku, moje uzbuđenje brzo je ishlapjelo te sam zaključio da naše partnerstvo mora doći kraju – objavio je G-Eazy, dodajući da je doista tužno da tako rasno i kulturalno neosjetljiva slika može biti objavljena, bilo da je riječ o previdu ili ne.

– Ne mogu dopustiti da se moje ime i brend povezuju s tvrtkom koja je to mogla dopustiti – poručio je.

Bella Hadid i Adriana Lima predvodile svjetsku modnu kremu u Šangaju:

Halsey i G-Eazy
1/26
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar AligatorXO
AligatorXO
15:56 10.01.2018.

Onaj tko je to napravio vjerojatno nije niti povezao na što se time aludira, ali to ne smeta da ga se proglasi rasistom.

DU
Deleted user
15:55 10.01.2018.

Coolest King Kong. I opet rasizam

DU
Deleted user
15:42 10.01.2018.

a koga zaboli ona stvar..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije