Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričali se

H&M zbog ove fotografije na udaru kritika, slavni glazbenik prekinuo suradnju

H&M
Foto: Twitter
09.01.2018.
u 11:29

Natpis su iz očitih razloga mnogi shvatili kao rasistički, a slika je u međuvremenu uklonjena s H&M-ovih stranica

H&M se ispričao nakon salve kritika zbog toga što su na svojim stranicama objavili fotografiju crnog dječaka s majicom s natpisom "coolest monkey in the jungle" (najcool majmun u džungli).

Natpis su iz očitih razloga mnogi shvatili kao rasistički, a slika je u međuvremenu uklonjena s H&M-ovih stranica, piše Telegraph.

– Ispričavamo se svima koje je fotografija možda uvrijedila – rekla je glasnogovornica tvrtke.

Među onima kojima se reklama nije nimalo svidjela jest i slavni tamnoputi kanadski glazbenik The Weeknd, koji je i sam surađivao s H&M-om.

– Probudio sam se jutros šokiran i osramoćen ovom fotografijom. Duboko sam uvrijeđen i neću više raditi s H&M-om – objavio je jučer na Twitteru.

Mnogi su na društvenim mrežama najavili bojkot popularne modne kuće.

– Ovih me dana nećete vidjeti ni blizu svojih trgovina – napisao je jedan korisnik.

Ključne riječi

Komentara 30

US
USA
13:02 09.01.2018.

To se dogadja kad se svijet pretvara u ime slobode i demokracije u nesto sasvim suprotno. U svemu se vidi rasizam, antihomo etc. Dosli smo do toga da kriminalcu ne mozes reci da je kriminalac jer to vrijedja njegova prava ili glupanu da je glupana jer je to govor mrznje. Uskoro ce cijeli svijet biti podjarmljen laznim demokratskim kaznama za bilo sto i svaki aspekt zivota ce postati kontroliran i podlozan nekom quazidemokratskom kliseju.

NE
nebuišlo
15:15 09.01.2018.

današnji svijet je teško bolestan, debelom ne smiješ reći da je debel, crncu ne smiješ reći da je crnac...?! pa tko normalan se može uvrijediti na činjenicu? ako sam debel sam debel, ako sam crn sam crn i boli me k. umobolna "politčka korektnost" koja se temelji na lažima vodi svijet u propast!

ME
mehokodro
13:26 09.01.2018.

A da je na slici kojim slučajem bijela slatka curica s kečkama, da li bi to onda bio rasizam i da li bi dotični glazbenik prekinuo suradnju s H&M. Tko je sada rasist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije