Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor nogu

Sviđate li se ženi? Reći će vam njezina stopala!

stopala
03.12.2009.
u 10:08

Istraživanje je pokazalo je da će žena, ako je impresionirana muškim udvaračem, svoja stopala držati otvorena u njegovom smjeru. No, ako su joj stopala prekrižena ili ih podvlači pod sebe, bolje mu je da svoju šansu potraži negdje drugdje.

Zaboravite sjaj u njezinim očima i široki osmijeh: sviđate li se ženi, doznat ćete ako joj pogledate položaj stopala! Način na koji osoba pokreće svoja stopala nudi izravan uvid u njezinu osobnost, pokazala je studija.

Psiholog Geoffrey Beattie, britanskoj javnosti poznat i kao dušobrižnik natjecatelja tamošnjeg Big Brothera, tvrdi da većina ljudi, zabavljena osluškivanjem riječi i čitanjem gestikulacije suprotnog spola, zaboravlja da istodobno i njezine noge "govore".

Njegovo istraživanje pokazalo je da će žena, ako je impresionirana muškim udvaračem, svoja stopala držati otvorena u njegovu smjeru. No, ako su joj stopala prekrižena ili ih podvlači pod sebe, bolje mu je da svoju šansu potraži negdje drugdje.

Kratki pogled na nečije noge također nam otkriva još jednu činjenicu: je li preko puta nas osoba kojoj možemo vjerovati. Lažljivci će, primjerice, svoje noge držati neprirodno ukočene.

- Tajni govor nogu može otkriti mnogo o nama i našem emocionalnom stanju, kao i o ljudima i njihovoj osobnosti. Stopala su fascinantni kanal neverbalne komunikacije - izjavio je profesor Beattie koji je tijekom novinske konferencije o svojim otkrićima svoja stopala izložio - na stol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije