Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bučan problem

Stručnjakinja za spavanje otkrila: Evo što uzrokuje hrkanje i kako ga spriječiti!

shutterstock
29.04.2021.
u 07:00

Mnoge stvari mogu povećati sklonost hrkanju, uključujući prekomjernu težinu, pušenje, dehidraciju i pijenje alkohola

Više od 25 posto cjelokupne populacije ima problem s hrkanjem, a on pogađa oko 30 do 40 posto odraslih osoba. Osim onih koji pate od hrkanja, pogođene su i osobe koje spavaju s osobom koja hrče. Srećom, stručnjakinja za spavanje i psihologinja Suzy Reading za Mirror je podijelila kako zaustaviti hrkanje i dobro se naspavati.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

- Hrkanje mogu uzrokovati brojni čimbenici te prouzročiti titranje jezika, usta, grla ili dišnih putova u nosu dok dišete. Kad se ti dijelovi tijela opuste dok spavamo, javlja se hrkanje. Spavanje s osobom koja hrče također može uzrokovati redovite smetnje koje dovode do umora, razdražljivosti i lošeg raspoloženja ujutro - objasnila je te otkrila kako to spriječiti. 

Pogledajte svoj način života
Mnoge stvari mogu povećati sklonost hrkanju, uključujući prekomjernu težinu, pušenje, dehidraciju i pijenje alkohola.
- Integriranje zdravih navika u kretanju, hidratacija i prehrana smanjit će vjerojatnost hrkanja, a istovremeno povećati ukupnu kvalitetu sna i dobrobiti - kaže Suzy.

Provjerite okruženje spavanja
Prašina i pelud mogu povećati vjerojatnost hrkanja, pogotovo ako patite od alergija. Pazite da redovito perete posteljinu i usisavate, kao i da se tuširate i presvlačite u čistu odjeću prije spavanja.

Razmislite o spavanju na boku
Spavanje na boku može smanjiti vjerojatnost hrkanja. - Spavanje na boku smanjuje kompresiju dišnih putova što znači da ćete manje hrkati nego kad spavate na leđima - objašnjava.

Izašli su prvi rezultati istraživanja DNK djece čiji roditelji su bili izloženi černobilskoj katastrofi!

Ključne riječi

Komentara 4

MO
montello
14:44 29.04.2021.

I sinusi znaju stvarat probleme s hrkanjem

HE
Herceg56
07:54 29.04.2021.

A hrrrrrr,a hrrrrr....

US
Usputni
07:35 29.04.2021.

"Odusevljen" sam ovom "strucnjakinjom" za spavanje. Gdje se moze zaposliti kao strucnjak ove vrste, rado bih zaradio bez rada?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije