Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stručnjaci otkrili koje je najbolje vrijeme za seks, a evo i zašto

19.10.2018.
u 18:26

Znanstvenici tvrde da zajedničko vježbanje u teretani može biti odlična seksualna predigra

Nakon treninga, svima nam je na umu samo doći doma, no umjesto odmora, možda je dobra ideja - družiti se s partnerom. I pritom mislimo na seks jer on poslije vježbanja ima mnoge zadivljujuće prednosti. Poslije treninga već se osjećate kao da ste na vrhu svijeta, pa zašto ne biste još više pojačali taj osjećaj? 

Donosimo nekoliko razloga zašto biste se trebali seksati nakon vježbanja i odrađenog treninga.

Uzbuđenje je veće

Istraživanja su pokazala da vježbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje, tvrdi Aline Zoldbrod, seksualna terapeutkinja koja to objašnjava povećanom cirkulacijom koja se razvija tijekom vježbanja, a ona utječe na povećani protok krvi u vagini i u klitorisu, prenosi Health. Istraživanja su pokazala da 20 minuta vježbanja može pripremiti tijelo žene za seksualna uzbuđenja pa će tijekom seksa njezino tijelo intenzivnije reagirati. 

Osjećat ćete se atraktivnije

Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanje časopisa Sexual Medicine iz 2016. godine pokazalo je da one žene koje nisu jako zadovoljne svojim tijelom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tijekom istog. Ključ je prilikom vježbanja naći vježbe zbog kojih se osjećate bolje i atraktivnije, a time si povećati i samopouzdanje. 

Orgazmi će vam biti bolji

Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju utega, svaka fizička aktivnost pomaže smanjiti tenzije i povećava razinu endorfina. Zahvaljujući tome, tijelo se opušta, a osoba postaje svježija i veselija, što vodi prema boljem orgazmu. 

Postat ćete bliskiji s partnerom

Osim što s partnerom provodite vrijeme u kinu, restoranu ili pred televizorom, zašto ne biste zajedno i vježbali? To može biti izrazito zabavno, a može poslužiti i kao predigra za seks. Istraživanja su pokazala da su parovi koji zajedno sudjeluju u uzbudljivim aktivnostima zadovoljniji i u krevetu. Terapeutkinja je rekla:

- Kad dijelite iskustva s partnerom, to je uvijek plus, a u osobi raste želja za seksom nakon vježbanja. 

>> Pogledajte video o četiri mjesta na ženinom tijelu koja tijekom seksa ne biste trebali dodirivati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije