Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Spuštanjem daske zahodske školjke sprečavate širenje zaraza

'wc01_nnn_sce_140211'
''
06.01.2012.
u 11:31

Svaki put kada ostavite dignutu dasku puštate oblak bakterija da eksplodira u zraku koje se zatim talože na obližnjim površinama.

Iako većina spuštanje daske na zahodu uopće ne doživljava te ju redovito ostavlja podignutom nakon sljedeće vijesti vjerojatno će dvaput razmisliti. Naime, kako objašnjava profesor Mark Wilcox, direktor makrobiološkog odjela u Leeds Teaching Hospitals NHS Trustu, svaki put kada ostavite dignutu dasku puštate oblak bakterija da eksplodira u zraku koje se zatim talože na obližnjim površinama.

Upravo zbog toga je povećano širenje zimskih oboljenja poput želučanih viroza i slično.

- Naš posao jasno pokazuje kako se daska na zahodskoj školjci nalazi s razlogom, izjavio je profesor Wicox za Daily Mail dodavši kako zanemarivanje daske nije golema opasnost za zdravlje no kako bi svima ipak savjetovao njeno korištenje.

Komentara 16

AN
Antiša
17:48 10.01.2012.

Koja ****** je ovaj što je ovo pisao? Izgleda da nisu spustili dasku pa je izletio i ostao.

DU
Deleted user
11:48 06.01.2012.

Od svih WC-a, ipak najviše imponira WC u HŽ vlakovima... Pritisneš papučicu i ugledaš pragove kako odmiču nevjerojatnom brzinom ispod. Kapacitet neograničen! To bi bila neka uživancija za mikrobiologe jer se oblak formira ispod podvozja vagona, a ako je zadnji onda još manje brige s time.

NA
nadaparabola
13:37 06.01.2012.

evo na kojoj temi je ovaj postao profesor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije