Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeno jelo

Špageti alla puttanesca: Recept Sanje Doležal dobra je ideja za današnji ručak!

Josip Regović/Pixsell
24.05.2022.
u 08:21

Jednu od najpopularnijih pjevačica naših prostora kuhanje opušta, veseli, a užitak fine hrane nagrada je za nepce. Pogotovo kada je dijeliš s dragim ljudima, kaže Sanja Doležal.

U ove tri godine otkad je možemo gledati u rubrici IN magazina Kuhanje je in, skuhala je preko tisuću recepata. Ima tu i domaćih specijaliteta, ali i svjetskih kuhinja. Inspiraciju pronalazi u svojoj kolekciji od stotinjak kuharica, kod prijateljica, kod suradnika u rubrici, pa i na Internetu. Posudili smo Sanjin recept za omiljeno talijansko jelo.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Špageti alla puttanesca (ljuti špageti s kaparima i inćunima)

Sastojci (za 4 osobe):

4 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka

2 svježe crvene čili papričice

6 inćuna iz konzerve

12 dag crnih maslina

1-2 žlice kapara

45 dag rajčica

45 dag špageta

nasjeckani peršin za posluživanje

ribani parmezan za posluživanje

Foto: Josip Regović/Pixsell

Priprema:

Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Čili papričici izvadite sjemenke i sitno je nasjeckajte. Inćune dobro ocijedite i usitnite. Maslinama izvadite koštice i nasjeckajte ih. Kapare isperite i ocijedite. Rajčice operite, ogulite, izvadite im sjemenke i narežite ih na komadiće. Zagrijte ulje pa popržite češnjak i čili papričicu 2 minute. Dodajte preostale sastojke za umak i pomiješajte. Smanjite vatru i ostavite da umak lagano vrije, nepoklopljen, uz često miješanje, 10 - 15 minuta. Špagete kuhajte u velikom loncu zasoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite. Pomiješajte ih s umakom i poslužite posute svježim sjeckanim peršinom i parmezanom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije