Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Špageti alla puttanesca: Recept Sanje Doležal dobra je ideja za današnji ručak!

Jednu od najpopularnijih pjevačica naših prostora kuhanje opušta, veseli, a užitak fine hrane nagrada je za nepce. Pogotovo kada je dijeliš s dragim ljudima, kaže Sanja Doležal.
24. svibnja 2022. u 08:21 0 komentara 10513 prikaza
Foto: Josip Regović/Pixsell

U ove tri godine otkad je možemo gledati u rubrici IN magazina Kuhanje je in, skuhala je preko tisuću recepata. Ima tu i domaćih specijaliteta, ali i svjetskih kuhinja. Inspiraciju pronalazi u svojoj kolekciji od stotinjak kuharica, kod prijateljica, kod suradnika u rubrici, pa i na Internetu. Posudili smo Sanjin recept za omiljeno talijansko jelo.

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

Špageti alla puttanesca (ljuti špageti s kaparima i inćunima)

Sastojci (za 4 osobe):

4 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka

2 svježe crvene čili papričice

6 inćuna iz konzerve

12 dag crnih maslina

1-2 žlice kapara

45 dag rajčica

45 dag špageta

nasjeckani peršin za posluživanje

ribani parmezan za posluživanje

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

Priprema:

Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Čili papričici izvadite sjemenke i sitno je nasjeckajte. Inćune dobro ocijedite i usitnite. Maslinama izvadite koštice i nasjeckajte ih. Kapare isperite i ocijedite. Rajčice operite, ogulite, izvadite im sjemenke i narežite ih na komadiće. Zagrijte ulje pa popržite češnjak i čili papričicu 2 minute. Dodajte preostale sastojke za umak i pomiješajte. Smanjite vatru i ostavite da umak lagano vrije, nepoklopljen, uz često miješanje, 10 - 15 minuta. Špagete kuhajte u velikom loncu zasoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite. Pomiješajte ih s umakom i poslužite posute svježim sjeckanim peršinom i parmezanom.

Svi su je htjeli isprobati Sjećate se slavne torte koja je nekoć rušila Internet? Čak je i Dino Galvagno tražio recept! Chefovi predlažu Učite od najboljih: Damir Tomljanović dao nam je recept za savršen rižoto s detaljnim uputama za pripremu Hrana iz mora Grancigula: Obožavanu morsku deliciju pripremite po receptu Vesne Miletić iz restorana Tač
VEČERNJI TV
Ankica Mamić o Marićevu odlasku: Vlada će ovo politički preživjeti
Borba protiv umora
Borba protiv umora
Osjećate umor i teško vam se motivirati? Evo nekoliko savjeta da promijenite svoju svakodnevicu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.