Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su je htjeli isprobati

Sjećate se slavne torte koja je nekoć rušila Internet? Čak je i Dino Galvagno tražio recept!

23.05.2022.
u 11:28

U trenutku kad su, sad već davne 2014. godine, vjerojatno najstroži članovi žirija u povijesti kulinarske emisije Masterchef krenuli oduševljeno hvaliti tortu od limete popularne glumice Nade Rocco, čitava Hrvatska poludjela je za sirovom prehranom. Recept se dijelio društvenim mrežama, nema tko nije želio isprobati to čudo od torte.

Legendarni chef Andrej Barbieri za Nadinu je tortu izjavio da je apsolutna zvijezda njezinog „raw food festivala“, a Dino Galvagno izgovorio je rečenicu koju publika i natjecatelji nikad prije ni poslije nisu čuli: „Za kolač ću vas još pitati recept, jer je stvarno izvrstan!“ Misija je uspjela – Nada Rocco svojim sudjelovanjem u Masterchefu željela je domaću publiku upoznati sa sirovom prehranom i potaknuti da se i sami okušaju u ovoj metodi pripreme hrane za koju naša glumica tvrdi da joj je promijenila život. Ako ste tada ostali imuni, vrijeme je da pripremite ovu prekrasnu, osvježavajuću slatku deliciju.

Torta od limete

Sastojci za koru:

2 šalice badema

3 žlice agavina sirupa

žlice otopljenog kokosova maslaca

1 žlica limunova soka

sjemenke iz mahune vanilije

Sastojci za kremu:

2 ½ šalice indijskih oraščića

kora i sok od 3 limete

5 cm korijena đumbira

2 zrela avokada

½ šalice agavina sirupa

½ šalice otopljenog kokosova maslaca

Priprema:

Bademe usitnite, najbolje u mlinčiću za kavu te ih usitnjene premjestite u zdjelu. Dodajte im agavin sirup, kokosov maslac, potom limunov sok i sjemenke vanilije. Sve zajedno dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Kalup za torte prekrijte papirom za pečenje te napravljenu smjesu utisnite prstima u kalup. Kalup s korom stavite u hladnjak za vrijeme pripreme kreme. Sve navedene sastojke za kremu stavite u blender. Isprva usitnjavajte polagano, no kasnije povećavajte brzinu sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Izvadite kalup s korom iz hladnjaka te kremu ravnomjerno rasporedite po kori. Tortu možete ukrasiti maćuhicama i kriškama limete. Prije posluživanja, tortu ostavite u hladnjaku preko noći.

Komentara 2

MO
montello
15:22 23.05.2022.

Svida mi se torta

EL
Elektra268
12:59 23.05.2022.

Kako se ruši internet? Molio bih objašnjenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije