Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrana iz mora

Grancigula: Obožavanu morsku deliciju pripremite po receptu Vesne Miletić iz restorana Tač

Sandra Šimunović/Pixsell
20.05.2022.
u 07:00

Grancigula ili velika rakovica mora se kuhati dok je još živa jer će u protivnom meso imati karakterističan miris i neće biti upotrebljivo u kuhinji.

Vesna Miletić tradicijskom se kuhinjom bavi desetljećima, ima svoj vlastiti biodinamički vrt, pravi je stručnjak za samoniklo bilje, a u njezinom restoranu Tač jednako je zastupljena kontinentalna i mediteranska kuhinja. Rođena Istrijanka namirnice iz mora priprema onako kako ih pamti još iz djetinjstva

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Grancigula

Sastojci:

1 grancigula, živa

komadić svježeg avokada, otprilike 1/3, ovisno o veličini ploda

nekoliko izdanaka rukole

1-2 cherry rajčice

malo soka limete

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Grancigula se uvijek mora kuhati dok je još živa (dok se miče). Ako se ne miče, onda grancigula neće biti dobra, imat će specifičan miris i nije za upotrebu u kuhinji. Kada se grancigula skuha, pažljivo izvadite sve meso, a oklop lijepo operite. U meso grancigule dodajte malo avokada, rukole i cherry rajčice, soka od limete, maslinova ulja, soli i papra. To fino začinite, vratite meso u oklop i servirajte.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije