Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Savršena kombinacija: Napravite Panna Cotta tart s jagodama

@einfachbacken
27.05.2024.
u 09:30

Kremasta panna cotta, nježno prožeta vanilijom, savršeno se slaže s osvježavajućim jagodama, stvarajući desert koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Panna cotta tart s jagodama je neodoljiv desert koji spaja kremastu teksturu panna cotte s hrskavom tart korom i svježim jagodama. Spoj bogatog, kremastog punjenja i prhke kore čini ovaj tart pravim gastronomskim užitkom. Priprema panna cotta tarta s jagodama može se činiti kao izazov, no uz nekoliko jednostavnih koraka i pažljivo biranih sastojaka, rezultat će vas oduševiti. Kremasta panna cotta, nježno prožeta vanilijom, savršeno se slaže s osvježavajućim jagodama, stvarajući desert koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Recept je s food bloga @einfachbacken. Uživajte! 

Sastojci: 

Za tijesto: 

  • 80 g šećera u prahu
  • 60 g mljevenih badema
  • 150 g hladnog maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje 
  • 225 g pšeničnog brašna (tip 405)

VEZANI ČLANCI: 

Za panna cotte kremu: 

  • 3 listića želatine
  • 500 g vrhnja
  • 90 g šećera
  • 125 g mascarponea
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Za dekoraciju: 

  • 150 g svježih jagoda
  • 125 g svježih malina

Priprema: Za tijesto, u zdjelu stavite bademe sa šećerom u prahu, dodajte hladni maslac u komadićima, sol i jaje. Sastojke mijesite oko 5 minuta. Na kraju dodajte brašno i sve zamijesite u kompaktno tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u foliju i ohladite oko 30 minuta. Lagano namastite kalup za tart (Ø 28 cm).

VEZANI ČLANCI: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva gornje/donje topline (pećnica s ventilatorom: 160 stupnjeva). Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na cca 5 mm debljine, stavite u kalup i čvrsto pritisnite rub. Rubove tijesta koji strše odrežite nožem. Podlogu od tijesta nekoliko puta izbosti vilicom. Podlogu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta. Pustite da se skroz ohladi oko 1 sat pa je izvadite iz kalupa.

Za izradu panna cotta kreme želatinu namočite u hladnoj vodi. U lonac stavite vrhnje i šećer i lagano kuhajte oko 5 minuta. Dodajte mascarpone i promiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije. Kuhajte još 5 minuta. Maknite posudu s vatre, dobro ocijedite listiće želatine i otopite ih u kremi. Ohlađenu podlogu za tart stavite na tanjur i ulijte otprilike polovinu panna cotta kreme. Tart stavite u hladnjak i ulijte preostalu smjesu do ruba. Ohladite 2 sata. Operite i osušite jagode za dekoraciju te ih posložite na ohlađeni panna cotta tart.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije