Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo je najveća greška koju radite kada pišete svoj životopis

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebice ako je riječ o većim tvrtkama.
21. rujna 2017. u 09:56 2 komentara 5571 prikaza
Životopis
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Napisati životopis mnogima je noćna mora. U borbi za željeno radno mjesto ili poziciju kandidati će pribjeći različitim metodama kako bi sebe predstavili kao savršenog kandidata zua oglašeno radno mjesto. Neki su kreativni i iskaču iz okvira forme životopisa kakve možete naći online, neki slijepo prate baš "provjerene okvire" pisanja životopisa, neki ne mare za gramatičke greške, a neki preuveličavaju svoja prethodna radna iskustva...

telefoniranje Europski sud I na radnom mjestu ipak imamo pravo na zaštitu privatnosti

Upravo to zadnje, poslodavci smatraju jednim od najvećih problema kod kandidata koji ih odmah eliminira iz daljnjeg procesa selekcije. 

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebice ako je riječ o većim tvrtkama. 

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 460 HR (Human recourses) menadžera iz Australije, pokazalo je njih 68 posto eliminira kandidate ako su primijetili da u životopisu lažu vezano za neke navedene podatke, poput radnog iskustva. Njih 60 posto reklo je da su "uhvatili" kandidate u laganju vezano za prethodna radna iskustva, a 48 posto HR menadžera tvrdi kako su primijetili da kandidati lažu vezano za svoje znanje tehničkih vještina, obrazovanja i kvalifikacija za određeno radno mjesto. 

 

Davor Božinović Božinović: Rezultati rada, stručno znanje i iskustvo ključni kriterij napredovanja u policiji radnici radni vijek Građani u EU mogu očekivati da će prosječno raditi 35,6 godina; u Hrvatskoj manje od 33 zavarivač muke poslodavaca Za ovaj posao plaća je i do 10.000 kuna, a nema tko raditi
dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'