Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbija poslodavce

Ovo je najveća greška koju radite kada pišete svoj životopis

Životopis
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.09.2017.
u 09:56

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebice ako je riječ o većim tvrtkama.

Napisati životopis mnogima je noćna mora. U borbi za željeno radno mjesto ili poziciju kandidati će pribjeći različitim metodama kako bi sebe predstavili kao savršenog kandidata zua oglašeno radno mjesto. Neki su kreativni i iskaču iz okvira forme životopisa kakve možete naći online, neki slijepo prate baš "provjerene okvire" pisanja životopisa, neki ne mare za gramatičke greške, a neki preuveličavaju svoja prethodna radna iskustva...

Upravo to zadnje, poslodavci smatraju jednim od najvećih problema kod kandidata koji ih odmah eliminira iz daljnjeg procesa selekcije. 

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebice ako je riječ o većim tvrtkama. 

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 460 HR (Human recourses) menadžera iz Australije, pokazalo je njih 68 posto eliminira kandidate ako su primijetili da u životopisu lažu vezano za neke navedene podatke, poput radnog iskustva. Njih 60 posto reklo je da su "uhvatili" kandidate u laganju vezano za prethodna radna iskustva, a 48 posto HR menadžera tvrdi kako su primijetili da kandidati lažu vezano za svoje znanje tehničkih vještina, obrazovanja i kvalifikacija za određeno radno mjesto. 

 

Komentara 2

Avatar kaznitelj
kaznitelj
11:30 21.09.2017.

U današnjem svijetu iskrenost nikoga nije dovela daleko ..

AU
austrougarskigeneral
18:23 21.09.2017.

ne valja sve govoriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije