Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rezultati rada, stručno znanje i iskustvo ključni kriterij napredovanja u policiji

Tijekom govora ministar je naglasio i potrebu ulaganja posebnih napora u ispunjavanju svih uvjeta za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor
17. srpnja 2017. u 16:39 14 komentara 718 prikaza
Davor Božinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas zaposlenicima Ravnateljstva policije da će rezultati rada, stručno znanje i iskustvo biti ključni kriterij napredovanja, priopćio je MUP.

facebook Neslana šala Maturant se našalio na Facebooku pa mu policija došla kući

"Uskoro ističu mandati rukovodećih policijskih službenika koji su imenovani na pet godina. Navedena radna mjesta bit će oglašena u internom oglasu krajem srpnja 2017. Ministar je naglasio kako će rezultati rada te stručno znanje i iskustvo biti ključni kriterij napredovanja, posebno u Ravnateljstvu koje, ne zanemarujući operativne poslove, u viziji mora staviti jači naglasak na strateško promišljanje, praćenje suvremenih trendova, proaktivnost i predlaganje rješenja za budućnost", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Prenose i Božinovićevu izjavu da je održavanje sigurnosti ključno za hrvatski gospodarski rast, turističku sezonu i smanjenje nezaposlenosti kao i za izazove međunarodnog okruženja poput terorizma, kibernetičkih napada i nezakonite migracije.

"Rukovoditelji u stručnim službama i visoki policijski službenici moraju inzistirati na stručnosti, zakonitosti i profesionalnosti, motivirati suradnike te ih poticati da usvajaju nova znanja i vještine“ kazao je ministar i pozvao sve prisutne da zajedno nastave jačati internu komunikaciju.

Po pitanju pojačanja policijskih redova za 1. rujna 2017. najavljen je prijam u službu mladih, budućih policajki i policajaca, polaznika 12. naraštaja Policijske akademije te postupak odabira kandidata za novi naraštaj.

"Novom strategijom nacionalne sigurnost uspostavlja se sveobuhvatni koncept nacionalne sigurnosti koji osigurava bolju koordinaciju, strateško planiranje, udruživanje resursa te ujednačeni razvoj sposobnosti u suradnji s našim saveznicima i partnerima", kazao je ministar i naglasio kako je iznimno važno da se pri tome uvažavaju specifičnosti i posebnosti hrvatske policije.

Tijekom govora ministar je naglasio i potrebu ulaganja posebnih napora u ispunjavanju svih uvjeta za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor što je i cilj Vlade u 2018.

Po pitanju aktualnih sankcioniranje prekršaja i kaznenih djela počinjenih putem društvenih mreža ministar je naglasio kako se sa sličnim pitanjima suočavaju i ostale europske policije.

"Izražavanje mišljenja uvijek će biti dopušteno, ali ugrožavanje sigurnosti ne!", istaknuo je Božinović i dodao da će stajati iza svakog policijskog službenika koji, u danoj situaciji, postupa sukladno zakonu i pravilima struke, ali će isto tako inzistirati na dosljednosti, ujednačenosti i taktičnosti policijskog postupanja.

U MUP-u navode da će se u "postizanju cilja te izgradnji efikasne i moderne policijske organizacije" zadržati postojeća teritorijalne podjele na 20 policijskih uprava te će se težiti podizanju životnih uvjeta i materijalnih prava policijskih službenika.

"U drugom tromjesečju ove godine pokrenuti su postupci nabave koji bi trebali podići kvalitetu rada i sigurnosti policijskih službenika. Prvenstveno nabavu balističke opreme u vrijednosti od 30 milijuna kuna, nabavu zaštitne odjeće u vrijednosti od milijun kuna, nabavu raznih dijelova odore u vrijednosti od 32 milijuna kuna, te nabavu različite policijske tehnike za postupanje na granici i potrebe provođenja kriminalističkih istraživanja. I nabave novih vozila, gotovo 400 civilnih, više od 700 vozila s policijskim obilježjima i 10 kombija za kriminalističku policiju. Razmatra se i nabava nove puške domaće proizvodnje", stoji u priopćenju.

Hamburg TRAŽE SE OŠTRE KAZNE Policija: Ovo su lica divljaka koji su razvalili Hamburg putovanje Savjeti Idete na odmor? Policija ima važnu obavijest za vas! Ultra Ultra Europe Splitska policija poručuje: Na Ultri dva prstena osiguranja i pregleda
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, ne morem vjerovat' da su za napredovanje u policijskoj službi ključni rezultati rada, stručno znanje i skustvo. Vjerojatno je to tako u Americi , Njemačkoj, Francuskoj, Švedskoj ili Švicarskoj, ali tvrditi da je tako i u Hrvatskoj ... prikaži još!oj najobičniji je politički blef (da ne rečem što gore). Ministarski gospo'n Božinović Dado takvom izjavom očito nas želi nasmijati pod svaku cijenu, što je, s obzirom na okolnosti, jako žalosno jer nije svjestan toga (ili se možda pravi blesav jer mu je tako naredio gospo'n Šef, koji je nedavno izjavio da je on kormilar a svi drugi u Vladi su veslači) da tu njegovu foru više ne bi "popušila" ni djeca u vrtiću. Možda smo bili političkre guske jučer, ali danas bogme više nismo. Već i dida Stipurina i baba Penavuša iz Malog Muća znaju kako se kadrovira po ministarstvima.

 • Deleted user:

  gospodine bioziinovicu po kojim kriterijima vi mozete biti sve u drzavnoj sluzbi evo pitanje za vase tvrdnje treceoptuzena u psenicnoj aferi vodi financoje u obrani netko tko je sudjen a vi pricate ispraznice vladin avion koristite za tenis bljak

 • Avatar dobry
  dobry:

  Stara, iskusna komunjara, član CK HDZ-a sa iskustvom iz bivše države...Represivni aparat je pod kontrolom. Bal vampira može početi...