Naslovnica Lifestyle Gourmet

Osvježenje u vrućim ljetnim danima: Umak od jogurta

Mliječni proizvod bogat kalcijem, fosforom i vitaminima B skupine idealan je za Vaš organizam
12. kolovoza 2013. u 15:17 0 komentara 2900 prikaza
jogurt
Foto: YouTube screenshot

Mliječni proizvod bogat kalcijem, fosforom i vitaminima B skupine idealan je za Vaš organizam.

Ljudi već više od 5000 godina pripremaju i jedu jogurt. Zavisno o vrsti, može biti bez mliječne masti do masnijeg jogurta s velikim udjelom vrhnja. Može biti napravljen od kravljeg, ovčjeg, miješanog ili kozjeg mlijeka. Jogurt možete jesti kao samostalno jelo, ali mu i možete pridodavati i voće i povrće, te od njega pripremati topli ili hladan umak.

Bijele je boje, slatkasto-kiselog okusa koji će varirati ovisno o gustoći sastojaka ili proizvođaču. Sadrži oko 0,7% mliječne kiseline te može biti guste kremaste teksture do kremasto rijetke teksture, u svijetu poznatiji kao grčki i turski jogurt.

Donosimo Vam tradicionalni umak od jogurta te uz njega odličan, jednostavan i brzi recept: Patlidžan curry.

UMAK OD JOGURTA

1 jogurt
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica kima usitnjenog
1 žličica chili
1 čen češnjaka
1 luk tanko narezan
1 feferon narezan
sol

PATLIDŽAN CURRY

1 patliđan
1 luk
1 žličica češnjaka
po ½ žličice haldi, dhanya, ginger, chili, kim

Operite i narežite patliđan na kocke. Posolite ga i pospite s haldi, te ga ostavite da odstoji 1 sat. Isperite i osušite patliđan. Pržite ga na ulju s lukom, češnjakom, dodajte začine i patliđan, te ga umjereno pržite. Nakon što je dovoljno pržen dodajte na kraju jogurt.

>>Umak od jogurta

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.