Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako fino

Obožavat ćete je: Pizza s krumpirom, zelenim šparogama i ružmarinom

Zara Home
15.04.2020.
u 08:17

Ako je Zara Home i dosad bila jedna od vaših omiljenih destinacija za online kupnju krasnih sitnica za uređenje doma, odsad ćete ih voljeti još više. Naime, tamo sada možete pronaći i super recepte koje valja isprobati. Mi smo se odlučili za pizzu i nismo pogriješili.

Zanimljivo je da je ova pizza u potpunosti bez rajčica, ali s krumpirima, ružmarinom i šparogama, čija je sezona na vrhuncu. Za ovaj recept trebat ćete pripremiti tijesto za pizzu dva i pol dana unaprijed, ali vjerujte da se trud isplati!

Foto: Zara Home

Pizza s krumpirom, zelenim šparogama i ružmarinom

Sastojci (za 2 osobe)

250 g brašna za pizzu (brašno za kruh) + valjak za tijesto kako biste ga raširili po površini  

1 žličica soli

0,6 g suhog pekarskog kvasca

190 g mlake vode

1 stručak debelih zelenih šparoga

1 veliki krumpir 

2 stručka svježeg ružmarina

1 stručak bosiljka 

sol

Foto: Zara Home

Priprema (za tijesto):

Pomiješajte brašno, kvasac i vodu i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite tijesto u veću zdjelu, pokrijte ga i ostavite da se diže u kuhinji 12 sati. Ako je prevruće, stavite ga u hladnjak. Nakon 12 sati, tijesto stavite u hladnjak na dva dana. Na hladnom će se nastaviti polako dizati. Izvadite tijesto iz hladnjaka. Napravite kuglu i ostavite 20 minuta.

Foto: Zara Home

Priprema (za ostale sastojke):

Operite krumpir i s korom ga izrežite na vrlo tanke kriške. Posolite, popaprite i ostavite da stoji. Operite šparoge. Vlaknasto dno i vrhove odrežite te uz pomoć noža za guljenje povrća napravite tanke trake po dužini i odmah ih stavljajte u posudu s hladnom vodom. Dlanovima i prstima raširite tijesto do rubova koji će ostati malo deblji. Odozgo posložite kriške krumpira i pospite ih usitnjenim ružmarinom. Pecite 10 minuta na 220 ºC. Pizzu izvadite iz peći i na krumpire posložite vrhove i trakice šparoga koje ste prethodno ocijedili i osušili. Ponovno pospite usitnjenim ružmarinom. Zalijte s nekoliko kapi ulja, dodajte grančice ružmarina i pecite 20 - 25 minuta na 220 ºC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije