Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Torterie Macaron

Svoj poseban recept za sladoled 'donio je' i u Zagreb

Torterie Macaron slastičarnica
Foto: PR FOTO
1/7
20.06.2016.
u 09:16

Teško je izabrati svoj omiljeni okus, no Giampiero ipak ima svoje favorite.

Novi sladoled originalne talijanske recepture stigao je u zagrebačke slastičarnice Torterie Macaron, a "donio ga je" Talijan Giampiero Mele, specijalist slastičar.

Giampierova tehnika se razlikuje od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole. Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće.

"Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji nemaju toleranciju na gluten, kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko", kaže stručnjak za sladoled.

U pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati - i vegani.

Teško je izabrati svoj omiljeni okus, no Giampiero ipak ima svoje favorite.

"Ovo je posebna tehnika koju sam usavršio. Koristim svježe mlijeko, vrhnje i namirnice provjerene kvalitete kako bi dobio vrhunski proizvod. Neki od mojih omiljenih okusa su pistacio, lješnjak, jagoda i čokolada. Jako volim sladoled, pa volim isprobavati i nove okuse jer je sladoled vrhunske kvalitete", kaže Mele koji je i vlasnik slastičarne u svojem rodnom gradu Brindisi na jugu Italije.

Omiljena slastica sada je u još boljem izdanju, a kvalitetu jamče certifikati BRC (Global Standard for Food Safety), IFS (International Featured Standards), kao i Halal certifikat, a mogu se kušati  na zagrebačkim adresama Centra Cvjetni, Avenue Malla, City Center One West i Arena centra.

>> Kako je Ruth ispekla kekse s čokoladom koji su postali svjetski hit

Komentara 1

PD
pl.domagoj
12:39 20.06.2016.

Probao sam najbolji sladoled koji sam jeo. Svaka čast trebali bi se neki ugledati na njih tkz.razvikani slastičari kod nas !!! Kugla 8kn.ali vrijedi svake kune♡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije