Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atlas profilax

Nakon namještanja atlasa kralježnica lakše podnosi sjedenje

kompjuter
17.01.2011.
u 17:00

Istražili smo kako pomaže bezbolna metoda Atlas profilax

Nakon što je u Večernjem listu objavljen članak o metodi Atlas profilax, kojom se uklanjaju razne tegobe ispravljanjem Atlasa, prvoga vratnog kralješka, uslijedio je niz telefonskih poziva i mailova. Ljudi su ispitivali gdje i kako mogu doći na tretman te kako stupiti u kontakt s dr. Tomljenovićem. Ni jedan članak koji sam ranije napisala, bez obzira kakvu priliku za ozdravljenje nudio, nije potaknuo takvo zanimanje. Zanimljivo je bilo da je u članku istaknuta i cijena tretmana, koja nije beznačajna.

Za neupućene, riječ je o metodi kojom se iščašeni prvi kralježak (koji je prema istraživanjima iščašen kod gotovo 90 posto ljudi) vraća na svoje mjesto i tako osobe koje se tretmanu podvrgnu lišava mnogih tegoba, poput bolova u kralježnici, migrena pa čak i epilepsije.

Pozivi s upitima o kontaktu bili su toliko česti da je pola redakcije već napamet naučilo besplatni broj na koji se može naručiti na tretman. Zaintrigiralo je to i urednicu, pa smo odlučili isprobati sve na vlastitoj koži. Dogovoren je tretman i preostalo je samo riješiti se straha koji je, možda bez razloga, ali razumljiv, bio prisutan.

No, u razgovoru s dr. Tomljenovićem strah je nestao.
- Jeste li nekad u životu imali kakvu nesreću? Ili pali jače tako da ste ozlijedili glavu?

Bila sam uvjerena da nisam pa sam tako i odgovorila. No, dr. Tomljenović zbog onog što je napipao u području moga prvog kralješka, nije odustajao, a sve je rezultiralo time da sam se ja uistinu sjetila svog pada s tobogana. Nije bilo tada nikakvih posljedica i liječnik je majci rekao da je sve u redu. No, čini se da su posljedice ipak bile prisutne.

Uslijedilo je ispravljanje atlasa. Strah je, pokazalo se, bio sasvim neopravdan. Nije bilo nikakvog lomljenja, iskrivljavanja i slično. Radilo se tek o malo snažnijoj
masaži uređajem za masažu, na dijelu gdje se glava spaja s vratom na stražnjem dijelu. Bol na dodir nekoliko idućih dana bila je sve od "posljedica".

Rezultat namještanja atlasa ne pokazuje se odmah, ali osjećaj "lakoće" odmah nakon tretmana neupitan je. Ostala poboljšanja dolaze postupno, a prema onome što će vam reći i prije namještanja, riječ je o procesu koji se kasnije sam nastavlja, odnosno razvija pa tegobe mogu nestajati kroz neko duže vrijeme. Istina, nakon što je prošlo otprilike mjesec dana, ne mogu reći da sam potpuno preporođena i da su sve moje tegobe nestale. No, činjenica je da moje tegobe nisu bile toliko snažne da mi izrazito ometaju život.

Ono na čemu sam osobno najviše osjetila povoljan utjecaj namještanja atlasa su bolovi u vratu. Budući da zbog posla uglavnom sjedim ispred računala, najviše pati vratna kralježnica. Iako sam prvih tjedan dana strahovala da su bolovi samo još jači, oni su se s vremenom smanjili pa su sada već osjetno manji. Vrat je pokretniji i sve rjeđe ukočen. Primijetila sam, također, da mi se ruke u zglobovima rjeđe "koče" pa tako mogu uvjerljivo duže vremena provesti, na primjer, ležeći na leđima s rukama pod glavom.

Ono što zasad još nije u potpunosti nestalo su glavobolje, ali s obzirom na to kako su me uputili i objasnili mi razvoj procesa, uvjerena sam da će i taj moj problem biti riješen. Baš kao što su se svojih problema riješili svi oni koji su mi u čekaonici ispričali svoju priču, ne znajući kome pričaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije