Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Muči vas stres? Ova jednostavna japanska metoda će vam pomoći

shutterstock
27.05.2020.
u 09:00

Za ovu metodu, potrebno je samo pet minuta i možete je napraviti bilo gdje.

Stres je normalna pojava u životu gotovo svake osobe. Mala količina stresa je u redu, ali prevelika količina stresa zapravo može umoriti osobu i oslabiti njezin imunološki sustav. Stres može dovesti i do ozbiljnijih problema, poput depresije, srčanih bolesti, visokog tlaka, prenosi PinkVilla.

Neke od najpoznatijih metoda rješavanja stresa su meditacija, joga i vježbanje, ali njih ne možemo raditi bilo gdje. No ova japanska metoda treba samo pet minuta, a možete je napraviti bilo gdje. Poznata kao Jin Shin Jyutsu, smatra se da ona balansira i harmonizira energiju u tijelu te u trenu rješava stres i anksioznost. 

Ova metoda služi se prstima kao okidačima određenih emocija. Palac pomaže u borbi protiv anksioznosti i zabrinutosti. Kažiprst pomaže kod rješavanja straha, a srednjak kod rješavanja ljutnje i bijesa. Prstenjak pomaže u borbi s depresijom i tugom, a mali prst pomaže nam da se osjećamo smireno te povećava optimizam i samopouzdanje.

Za ovu metodu, sve što trebate napraviti je svaki prst obuhvatiti suprotnom rukom te držati jednu do dvije minute, dok ne osjetite pulsiranje u prstu. Ponovite taj proces za svaki prst te na kraju pritisnite sredinu dlana suprotnim palcem i držite jednu minutu. Ovu metodu možete ponavljati svaki dan kako biste se osjećali smireno i opušteno. 

Kao rješenje od stresa, ljudi koriste i kavu. U videu pogledajte koliko kave piju Hrvati:

Komentara 1

Avatar KimberlyEJ78
KimberlyEJ78
20:40 28.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​​v​​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije