Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smirenost

Meditacija bolja za podnošenje stresa od prehrane i vježbanja

meditacija
Arhiva
11.04.2010.
u 16:41

Pokazalo se kako je kod onih koji prakticiraju meditaciju depresija smanjena za čak 48 posto

Među prvima su je prihvatili Beatlesi i uskoro je postala sastavni dio hippy pokreta koji je promovirao mir i ljubav. Najnovija, pak istraživanja ukazuju na to da su hipiji išli u itekako dorbom smjeru prakticirajući transcedentalnu meditaciju s obzirom da prema rezultatima Sveučilišta Los Angeles dokazano smanjuje krvni tlak te pomaže kod psiholoških problema.

Znanstvenici su otišli toliko daleko da tvrde kako ova terapija za opuštanje djeluje na organizam bolje od kvalitetne prehrane i vježbanja kada je u pitanju suživot sa svakodnevnim stresom

Transcedentalnu je meditaciju proširo Maharishi Mahesh Yogi koji je 1957. krenuo na put podučavanja diljem svijeta, a među poznatim osobama koji prakticiraju ovu zanimljivu disciplinu nalaze se i Clint Eastwood i David Lynch.

-    Značajna redukcija depresije bez lijekova ili psihoterapije ukazuje da transcedentalna meditacija može poboljšati mentalno i fizičko zdravlje čak i kod riskantnijih skupina – izjavio je doktor Robert Schneider jedan od vodećih istraživača u studiji u kojoj je sudjelovalo više od sto ljudi preko 55 godina.

Pokazalo se kako je kod onih koji prakticiraju meditaciju depresija smanjena za čak 48 posto više u odnosu na one kojima se pokušalo pomoći savjetima o prehrani i vježbanju.

Ključne riječi

Komentara 1

AF
anto fisic
23:49 18.08.2010.

Objavite nekoliko slika meditacije sa tekstualnim objašnjenjem,mnogi i ne znaju što je to meditacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije