Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boji se najgoreg

Majka ispričala: 'Moja kćer je toliko alergična na vodu da joj svaki put izbiju plikovi i osip'

Facebook
17.11.2020.
u 11:30

Danielle je dijagnosticirana akvagena urtikarija u dobi od 11 godina, kada je prvi put pokazala znakove stanja kad ju je tuširanje prouzročilo osip.

Danielle McCraven (12) iz Haughtona u državi Louisiana izbijaju bolni plikovi kad god se oznoji ili zaplače, a njezina je alergija na vodu toliko jaka da bi vrući tuš ili opuštanje u kadi mogli biti kobni, kako prenosi Daily Mail.

Danielle je dijagnosticirana akvagena urtikarija, stanje za koje se smatra da pogađa manje od 100 ljudi širom svijeta, prije manje od godinu dana. Njezina alergija znači da je morala odustati od plivanja, u kojem se natjecala, i prisiljena je ljeti boraviti u zatvorenom u slučaju da se oznoji i potakne alergijsku reakciju.

Prodali su kuću zbog 'savršenog' prstena: Mislim da ti prst ima alergijsku reakciju:

1/1

Majka Sari (39), rekla je: - Bolno joj je i jako joj je teško, ne znam što joj prolazi kroz glavu. Nekad je voljela plivati ​​i prošlog je ljeta bila u suzama kad nije mogla ići na kupanje s prijateljima. Može imati anafilaktički šok, pa je opasno po život. -

Danielle je dijagnosticirana akvagena urtikarija u dobi od 11 godina, kada je prvi put pokazala znakove stanja - tijekom tuširanja pojavio joj se osip. U početku je Sari pretpostavljala da je vrućina vode uzrokovala osip, no kada se pojavio još nekoliko puta, posjetili su liječnika.

- Nakon tuširanja, rekla mi je da misli da je alergična na vodu. Rekla sam joj da to nije moguće, već da joj je voda sigurno bila prevruća. Noge su joj bile crvene i svrbjele, postajalo je sve gore. Onda smo jednog dana otišli na kupanje, a ona je bila prekrivena plikovima pa sam je odvela liječniku - rekla je Sari.

Liječnik je u početku odbio je vjerovati da je alergična vodu i testirao je na sve ostalo. Naime, ovo stanje razvija se u pubertetu i toliko je rijetko da ne znaju dovoljno o tome - kako izgleda ni kako ga liječiti.

Danielle sada dnevno uzima jednu dozu antihistaminika, majka je nadzire pod tušem, ali i nosi injekciju za anafilaktički šok.

- Danielle voli gimnastiku, ali znoj joj izbija. Tamo gdje živimo vrlo je vlažno pa ljeti ne može van. Svaki dan uzima jake antihistaminike, ali i dalje izbijaju plikovi. Sad se samo nadamo da se s vremenom neće pogoršati jer se bojimo da bi se moglo dogoditi najgore - ispričala je.

Bivša balerina s Alzheimerovom bolesti i dalje se sjeća kako je plesala na Labuđe jezero!

Komentara 1

VI
vidum
12:03 17.11.2020.

Jadno dijete. Sad će čitav život morati piti vino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije