Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastroglobus

Luksuzno hrvatsko ulje rasprodano po 750 funti za 2 dl

malsinovo ulje sa zlatom
screenshot/Facebook
06.12.2013.
u 11:01

Riječ je o luksuznom paketu maslinova ulja s česticama čistog jestivog zlata koje jedino nije domaće, već – švicarsko, Golden Olive Oil

Svijet luksuza, dobro znaju poznavatelji, počinje i završava u robnoj kući Harrod’s u Londonu. Upravo ondje, i to na polici na kojoj je složena “potrošačka košarica” svega što bi vrijedilo imati – od igle do lokomotive – našao se i jedan hrvatski proizvod. I to ne bilo kakav, već do posljednjeg detalja plod hrvatskih dizajnera, obrtnika, maslinara...

Riječ je o luksuznom paketu maslinova ulja s česticama čistog jestivog zlata koje jedino nije domaće, već – švicarsko, Golden Olive Oil. Antonio Božić okupio je u svom Kreativnom laboratoriju čak 13 obrtnika koji su proizveli ulje za kojim luduju šeici i bogati Arapi. Zaokružio je na taj način Antonio priču o hrvatskom tekućem zlatu, najboljem od maslina. Ideju je pokrenuo prije tri godine, a danas je ovaj luksuzni proizvod pronašao svoju nišu u kategoriji luksuzne robe uz stotinu velikih imena svjetskog glasa, brendova uz najfinije šampanjce, čokoladu, kavijar te dizajnere odjeće, asesoara, kozmetike, parfema...

– U prvoj godini imali smo maslinovo ulje iz Dalmacije, a ove godine istarsku bjelicu Terre Istriane iz Umaga. No, to je tek prvi korak u priči o Golden Olive Oilu koje ima i svoje gotovo podjednako luksuzno izdanje od pola litre nazvano Sense – kaže Božić.

Majstor rukavičar, ručna pozlata i 11 slojeva laka za klavir

Limitirano izdanje - samo 444 paketa pripremljena su za prodaju svake godine, a uz njih dolazi i članska karta na osnovi koje se može u bilo kojem trenutku naručiti nadopuna ekstradjevičanskog ulja s česticama 24-karatnog jestivog zlata.– Ono je posve jestivo, i napravljeno posebnom tehnikom debljine 3 mikrona, točnije, čak tri puta tanje od vlasi kose te nosi oznaku E- 175 – objašnjava idejni začetnik Golden Olive Oila.Bočicu koju su do sada kupovali uskoro će ručno puhati u Zagorju, a ona je smještena na podlozi od satena i svilenog pliša koju izrađuje zagrebačka obrtnička obitelj s tradicijom iz 1861. godine.

Kutija je ručni rad majstora iz zagrebačke tvrtke Gent koji su je, baš poput klavira, premazali s čak jedanaest slojeva laka u tehnici piano polish. Uz maslinovo ulje ide i posebna rukavica, a i ona je ručni rad koji potpisuje posljednji zagrebački rukavičar iz Maksimirske ulice, Miroslav Kladić.

Odabran partner koji će ljubiti fine zlatne listiće

Nakon predstavljanja u Londonu, priča o luksuznom ulju stiže i u Zagreb. Osim toga, kaže nam Božić, već je odabrano ulje koje će se u idućoj ediciji ljubiti sa zlatnim česticama i putovati diljem svijeta. Luksuzna kutija na unutarnjoj strani poklopca ima zrcalo na koje se može ugravirati grb ili logotip, što kupci posebno vole.

 

Komentara 1

PR
pravakuna
21:52 08.12.2013.

Kapa dolje. Ovo se zove znati osmisliti i prodati. To nam treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije